Overzicht van 2 april 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Ochtend van 4

07:00 - 09:00

De Ochtend van 4 KRO-NCRV

Presentatie: Margriet Vroomans

In deze uitzending

De Ochtend van 4 is een programma met klassieke muziek en het laatste nieuws. Vandaag is het Tweede Paasdag. Daarom een rustige uitzending maar Francis is er zoals gewoonlijk weer bij!
Luidspreker Luidspreker
08:42   8:45 Vraag het aan Francis
Iedere week beantwoordt sopraan Francis van Broekhuizen muzikale vragen van luisteraars. Vandaag gaat het natuurlijk over Pasen!
8:45 Vraag het aan Francis
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Ralph Vaughan Williams Five Mystical Songs: No 1: Easter "Rise heart; thy Lord is risen." Thomas Allen [bariton] & Corydon Singers English...
Ralph Vaughan Williams - Five Mystical Songs: No 1: Easter "Rise heart; thy Lord is risen."
Luidspreker Luidspreker
11:33   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 3 april 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Quatuor Danel

mmv Adrien La Marca (altviool), Christian-Pierre La Marca (cello)

Johannes Brahms - Strijkkwintet nr.2 op. 111
P.I Tsjaikovski - Souvenir de Florence

Opname gemaakt op 28 maart in TivoliVredenburg, Utrecht
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Bright O. Richards

Theatermaker Bright O. Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakt hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch de komische en confronterende vertelling met livemuziek van Oleg Fateev The Bright Side of Life.

De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.
Foto: Geert Goiris

<p>Theatermaker Bright O. Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakt hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch de komische en confronterende vertelling met livemuziek van Oleg Fateev The Bright Side of Life.<br/><br/>De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.<br/><i>Foto: Geert Goiris</i></p>
Live muziek: Joël Waterman en Anna den Herder

Op 18 april is in Splendor het concert Viola, viola te horen. Splendor lid Joël Waterman verdiept zich samen met Anna den Herder in de pareltjes van het zeldzame repertoire voor 2 altviolen. Vanavond bij ons een voorproefje.

<p>Op 18 april is in Splendor het concert Viola, viola te horen. Splendor lid Joël Waterman verdiept zich samen met Anna den Herder in de pareltjes van het zeldzame repertoire voor 2 altviolen. Vanavond bij ons een voorproefje.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:52   Slaapservice: Midas Dekkers - Medeplichtig
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Midas Dekkers - Medeplichtig
Luidspreker Luidspreker
23:08   De Torenkamer: Yasser Ballemans - Dag 1
1. Vanaf vandaag zit ik dus 5 dagen in dat torentje links boven. Mijn plan is om kleine sculpturen en maskers te maken van hergebruikt...
De Torenkamer: Yasser Ballemans - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht