Overzicht van 23 maart 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
Luidspreker Luidspreker
06:34   De Anti-Zomertijd Club
De Anti-Zomertijd Club
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:00   Kettingreactie
Jacque Loussier 'Air on G String' Jacque Loussier Trio
Kettingreactie 23 maart 2018
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 23 maart 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:38

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit TivoliVredenburg te Utrecht.

Uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Dima Slobodeniouk
Elsbeth Moser [bajan; Goebaidoelina]
Baiba Skride [viool; Goebaidoelina]
Harriet Krijgh [cello; Goebaidoelina]

Op het programma:
Sofia Goebaidoelina - Tripelconcert
Dmitri Sjostakovitsj - Symfonie nr.7 op.60 in C gr.t. ‘Leningrad’
Sjostakovitsj en een Nederlandse première van Goebaidoelina

Weer eens wat anders: een première voor de combinatie viool, cello en bajan, oftewel de Russische knopaccordeon, geschreven door een componist die als geen ander laat horen waarom dit instrument zo is verweven met de Russische cultuur. Sjostakovitsj’ ‘Leningrad’ is gebaseerd op het Duitse beleg van Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schrijnend, dramatisch en patriottisch. Een overweldigende luisterervaring.

<p>Weer eens wat anders: een première voor de combinatie viool, cello en bajan, oftewel de Russische knopaccordeon, geschreven door een componist die als geen ander laat horen waarom dit instrument zo is verweven met de Russische cultuur. Sjostakovitsj’ ‘Leningrad’ is gebaseerd op het Duitse beleg van Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schrijnend, dramatisch en patriottisch. Een overweldigende luisterervaring.</p>
Opium

22:38 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Sarah Moeremans en Joep van der Geest

Sarah Moeremans regisseert Robin Hood van Toneelgroep Oostpool met Joep van der Geest als Robin Hood.

Robin Hood
Op één avond verandert de positie van de ooit zo revolutionaire man-in-maillot volledig. Robin Hood blijkt, tegen zijn zin in, deel te zijn geworden van het systeem waar hij zich al die jaren tegen heeft verzet en belandt in een existentiële crisis. Maak je op voor een theateravond waarin op humorvolle wijze de maatschappij onder de loep wordt genomen en verlaat gebrainwasht en rebellerend de zaal.

<p>Sarah Moeremans regisseert Robin Hood van Toneelgroep Oostpool met Joep van der Geest als Robin Hood.<br/><br/><b>Robin Hood</b><br/>Op één avond verandert de positie van de ooit zo revolutionaire man-in-maillot volledig. Robin Hood blijkt, tegen zijn zin in, deel te zijn geworden van het systeem waar hij zich al die jaren tegen heeft verzet en belandt in een existentiële crisis. Maak je op voor een theateravond waarin op humorvolle wijze de maatschappij onder de loep wordt genomen en verlaat gebrainwasht en rebellerend de zaal.<br/></p>
Live muziek: Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van het Prinses Christina Concours 2007, het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009), prijswinnaar van het International Young Musicians Competition in Milaan (2009) en de Coupe Mondiale in Kroatië (2010), is een groot promotor van het klassiek accordeon/bayan.

De laatste jaren treedt Vincent regelmatig op in binnen en buitenland, zowel solo als in kamermuziek verband. Sinds 2004 vormt Vincent ook het ‘Van Amsterdam Duo’ met zijn zus Jeanine van Amsterdam (viool). In 2012 won dit duo de 1e prijs op het prestigieuze internationale Akkordeonwettbewerb in Klingenthal.

In 2012 is Vincent Cum Laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, hij vervolgt nu zijn Masterstudie bij Stefan Hussong(D).
Foto: Marco Borggreve

<p>Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van het Prinses Christina Concours 2007, het Nationaal Accordeon Concours (2008 &amp; 2009), prijswinnaar van het International Young Musicians Competition in Milaan (2009) en de Coupe Mondiale in Kroatië (2010), is een groot promotor van het klassiek accordeon/bayan.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>De laatste jaren treedt Vincent regelmatig op in binnen en buitenland, zowel solo als in kamermuziek verband. Sinds 2004 vormt Vincent ook het ‘Van Amsterdam Duo’ met zijn zus Jeanine van Amsterdam (viool). In 2012 won dit duo de 1e prijs op het prestigieuze internationale Akkordeonwettbewerb in Klingenthal.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>In 2012 is Vincent Cum Laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, hij vervolgt nu zijn Masterstudie bij Stefan Hussong(D).<br/><i>Foto: Marco Borggreve</i></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Jordi Lammers - Twee jaar geleden
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jordi Lammers - Twee jaar geleden
Luidspreker Luidspreker
23:14   De Torenkamer: Karlijn Kistemaker - Dag 5
Dag 5 Torenkamer – 23 maart 2018 De laatste dag in de Torenkamer. Een beetje een grauwe dag vandaag, dus ook erg fris achter de...
De Torenkamer: Karlijn Kistemaker - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht