Overzicht van 14 januari 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Tussen hemel en aarde

09:00 - 10:00

Tussen hemel en aarde KRO-NCRV

Presentatie: Wilfred Kemp

In deze uitzending

Tussen Hemel en Aarde is een programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden; van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt.
Presentatie: Wilfred Kemp.
De Muziekfabriek

12:15 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een prettige brug tussen zondagochtend- en zondagmiddagconcert. Rechtstreeks vanuit de Artiestenfoyer van het Concertgebouw in Amsterdam met elke week om 13.00 uur een 'minder bekend Stabat Mater'.
Diskotabel

16:30 - 18:00

Diskotabel NTR

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten.
Ernst Daniël

18:00 - 20:00

Ernst Daniël AVROTROS

Presentatie: Ernst Daniël Smid

In deze uitzending

Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.
Portret van Ben Heppner

Ben Heppner (1956) is een Canadese tenor. Hij studeerde zang aan de University of British Columbia en kwam op zijn 23e in de nationale spotlights te staan toen hij het CBC Talent Festival won. Zijn doorbraak volgde in 1988, toen hij de National Council Auditions van de Metropolitan Opera won. In datzelfde jaar won hij de eerste Birgit Nilsson Award, wat hem stempelde als potentiële Wagner-ster. Die belofte kwam al snel uit, want een jaar later zong hij al Lohengrin in Zweden en Rusland. Lohengrin groeide uit tot één van zijn glansrollen. Heppner bracht gedurende zijn carrière diverse solo-cd’s uit en zong mee in een groot aantal registraties van volledige opera’s. Het leverde hem maar liefst drie Grammy Awards op. In 1999 werd de tenor lid van de Order of Canada. In 2002 werd hij gepromoveerd tot Officer en in 2008 tot Companion. In April 2014 kondigde hij zijn afscheid aan en daarmee zette hij een punt achter meer dan dertig jaar van zingen op de grootste tonelen.

<p>Ben Heppner (1956) is een Canadese tenor. Hij studeerde zang aan de University of British Columbia en kwam op zijn 23e in de nationale spotlights te staan toen hij het CBC Talent Festival won. Zijn doorbraak volgde in 1988, toen hij de National Council Auditions van de Metropolitan Opera won. In datzelfde jaar won hij de eerste Birgit Nilsson Award, wat hem stempelde als potentiële Wagner-ster. Die belofte kwam al snel uit, want een jaar later zong hij al Lohengrin in Zweden en Rusland. Lohengrin groeide uit tot één van zijn glansrollen. Heppner bracht gedurende zijn carrière diverse solo-cd’s uit en zong mee in een groot aantal registraties van volledige opera’s. Het leverde hem maar liefst drie Grammy Awards op. In 1999 werd de tenor lid van de Order of Canada. In 2002 werd hij gepromoveerd tot Officer en in 2008 tot Companion. In April 2014 kondigde hij zijn afscheid aan en daarmee zette hij een punt achter meer dan dertig jaar van zingen op de grootste tonelen. <br/></p>
Hoogtepunten uit Oberon van Weber

Oberon, or The Elf King's Oath is een romantische opera in drie bedrijven van Carl Maria von Weber op een libretto van James Robinson Planché. Het Engelstalige libretto is gebaseerd op het Duitse gedicht Oberon van Christoph Martin Wieland, wat op zich weer gebaseerd was op de epische romance Huon de Bordeaux, een Franse middeleeuwse vertelling. Het werd voor het eerst opgevoerd op 12 april 1826 in het Royal Opera House, Covent Garden te Londen. Theodor Hell vertaalde het libretto in het Duits.

<p>Oberon, or The Elf King's Oath is een romantische opera in drie bedrijven van Carl Maria von Weber op een libretto van James Robinson Planché. Het Engelstalige libretto is gebaseerd op het Duitse gedicht Oberon van Christoph Martin Wieland, wat op zich weer gebaseerd was op de epische romance Huon de Bordeaux, een Franse middeleeuwse vertelling. Het werd voor het eerst opgevoerd op 12 april 1826 in het Royal Opera House, Covent Garden te Londen. Theodor Hell vertaalde het libretto in het Duits.<br/></p>
Avondconcert

20:00 - 23:00

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Die Kölner Akademie o.l.v. Michael Alexander Willens; Ronald Brautigam, fortepiano:
Mozart - Ouverture Le nozze di Figaro
Mozart - Pianoconcert nr. 23 in A, KV 488
Beethoven - delen uit Die Geschöpfe des Prometheus, op. 43
Beethoven - Pianoconcert nr. 1 in C, op. 15
MAX opname 9 juli 2017 Concertgebouw, Amsterdam


Leif Ove Andsnes & Marc-Andre Hamelin, piano:
Mozart/Badura-Skoda - Larghetto & Allegro
Stravinsky - Concert voor 2 piano’s
Debussy - En blanc et noir
Stravinsky - Le Sacre du Printemps
MAX opname 4 april 2017 Muziekgebouw Eindhoven

MAX
Vrije Geluiden

23:03 - 23:59

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht