Overzicht van 28 december 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Eric Satie Morceau en forme de poire - Deel twee [piano]
Kettingreactie 28 December 2017
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 28 December 2017
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Harmut Haenchen; Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar, piano:
J.S. Bach – Lobet den Herrn, alle Heiden BWV 230

J.S. Bach - Jesu meine Freude BWV 227
Kodály – Mátrai Képek
Brahms – Liebesliederwalzer op. 52
MAX opname 23 januari 2016, Nieuwe Kerk, Den Haag


Ebène Kwaret:

Beethoven - Strijkkwartet nr. 6 in Bes, op. 18/6
Debussy - Strijkkwartet in g, op. 10
Beethoven - Strijkkwartet nr. 12 in Es, op. 127
MAX opname 12 december 2016, Koepelkerk Arnhem


MAX
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Andreas Blühm

Andreas Blühm is directeur van het Groninger Museum.

Het Groninger Museum presenteert De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. Laat u verrassen door de ruim 95 prachtige werken uit Nederland, Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië. 

<p>Andreas Blühm is directeur van het Groninger Museum.</p><p><span>Het Groninger Museum presenteert De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. Laat u verrassen door de ruim 95 prachtige werken uit Nederland, Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië. </span><br/></p>
Live muziek: Regina Albrink

Pianiste Regina Albrink speelt zowel op het concertpodium als het theatertoneel. Na haar solistendiploma behaald te hebben in Amsterdam bij de Franse pianiste Danièle Dechenne en nog drie jaar studie aan de beroemde Franz Liszt Academy in Boedapest, speelde zij Chopin en Liszt in vele voorstellingen van Hans van Manen's balletten. Samen met de acteur Klaas Hofstra speelde zij in "Een beker Poolse aarde", een voorstelling rondom Chopin, en in "Geen sterveling heeft ooit mijn sluier opgelicht", op teksten en muziek van Beethoven en onder regie van Margreet Blanken. 

Foto: Michel Mulder.

<p>Pianiste Regina Albrink speelt zowel op het concertpodium als het theatertoneel. Na haar solistendiploma behaald te hebben in Amsterdam bij de Franse pianiste Danièle Dechenne en nog drie jaar studie aan de beroemde Franz Liszt Academy in Boedapest, speelde zij Chopin en Liszt in vele voorstellingen van Hans van Manen's balletten. Samen met de acteur Klaas Hofstra speelde zij in &#34;Een beker Poolse aarde&#34;, een voorstelling rondom Chopin, en in &#34;Geen sterveling heeft ooit mijn sluier opgelicht&#34;, op teksten en muziek van Beethoven en onder regie van Margreet Blanken. </p><p><i>Foto: Michel Mulder.</i><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:50   Slaapservice: Marjolijn van Heemstra - fragment uit roman En we noemen hem
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Slaapservice 28 December

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht