Overzicht van 27 december 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Ochtend van 4

07:00 - 09:00

De Ochtend van 4 KRO-NCRV

Presentatie: Hans Smit

De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Gioachino Rossini 'Ouf! Les petits pois', vijfde deel. Stefan Irmer [piano]
Kettingreactie 27 December 2017
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Gustavo Gimeno; Patricia Kopatchinskaja, viool:
Ligeti - Concert Românesc
Stravinsky - Vioolconcert
Prokofjev - Suite uit Romeo en Julia
MAX opname 10 december 2017 De Doelen, Rotterdam


Paul Lewis:
Muziek van J.S. Bach, Beethoven, Chopin en Von Weber.
MAX opname 17 mei 2017, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

MAX
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: José Hussaarts

José Hussaarts is directeur bij theatergezelschap Kwatta en regisseerde 'De Familie van Nielie barst van liefde'. Het eerste deel van een spannend familie-avontuur dat je vier jaar lang op de voet kunt volgen. Bomvol liedjes, live muziek en poppen, in een wereld vol bouwstenen. De familie van Nielie is een muziektheater familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

<p>José Hussaarts is directeur bij theatergezelschap Kwatta en regisseerde 'De Familie van Nielie barst van liefde'. Het eerste deel van een spannend familie-avontuur dat je vier jaar lang op de voet kunt volgen. Bomvol liedjes, live muziek en poppen, in een wereld vol bouwstenen. De familie van Nielie is een muziektheater familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.<br/></p>
Live muziek: Trióles + EVA Vocaal Ensemble

EVA Vocaal Ensemble bestaat uit 6 professionele, enthousiaste, jonge en charmante zangeressen. Het ensemble werd in 2014 opgericht door zangstudenten van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, en bevat inmiddels klassiek geschoolde zangeressen uit het hele land. Zij delen een liefde voor het zingen in klein verband, waarbij iedere stem individueel kan uitkomen, maar er vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht wordt.

Trióles speelt sinds 2016 samen als trio. Alle drie hebben wij onze Master of Music behaald aan het Utrechts Conservatorium. De combinatie van instrumenten is uniek in Nederland. Met Louise Berendsen (fluit) speel ik al een aantal jaar samen als harp-fluit duo. Els van der Weij (saxofoon) is in 2016 aangehaakt en zo is dit trio ontstaan. Deze bezetting heeft veel klankmogelijkheden, mede door het scala aan saxofoons dat inzetbaar is. Wij spelen voornamelijk arrangementen (van eigen hand) van klassieke muziek, maar soms doen we ook een uitstapje naar volksmuziek of een andere stijl. U kunt in ieder geval een verrassend, mooi en bijzonder optreden van ons verwachten!

<p>EVA Vocaal Ensemble bestaat uit 6 professionele, enthousiaste, jonge en charmante zangeressen. Het ensemble werd in 2014 opgericht door zangstudenten van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, en bevat inmiddels klassiek geschoolde zangeressen uit het hele land. Zij delen een liefde voor het zingen in klein verband, waarbij iedere stem individueel kan uitkomen, maar er vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht wordt. <br/></p><p>Trióles speelt sinds 2016 samen als trio. Alle drie hebben wij onze Master of Music behaald aan het Utrechts Conservatorium. De combinatie van instrumenten is uniek in Nederland. Met Louise Berendsen (fluit) speel ik al een aantal jaar samen als harp-fluit duo. Els van der Weij (saxofoon) is in 2016 aangehaakt en zo is dit trio ontstaan. Deze bezetting heeft veel klankmogelijkheden, mede door het scala aan saxofoons dat inzetbaar is. Wij spelen voornamelijk arrangementen (van eigen hand) van klassieke muziek, maar soms doen we ook een uitstapje naar volksmuziek of een andere stijl. U kunt in ieder geval een verrassend, mooi en bijzonder optreden van ons verwachten!<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:50   Slaapservice: Idwer de la Parra uit de bundel Grond
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Slaapservice 27 December 2017

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht