Overzicht van 31 juli 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Christiaan Kuyvenhoven. Om 9.30 uur Kettingreactie en om 11.30 uur WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:32   Kettingreactie
Hein spielt abends so schön auf dem Schifferklavier Comedian Harmonists
Franz Schubert - Gretchen am Spinnrade D.118. op.2 (Arr.)
Licht op 4

12:00 - 14:00

Licht op 4 AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Licht op Vier is een opgewekt programma, dagelijks van 12 tot 14 uur. Met iedere dag (behalve zondag) een Prijs-CD.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie:

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Sander Zwiep
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

BBC Proms

Pygmalion en vocale solisten o.l.v. Raphael Pichon

Monteverdi - Vespro della Beata Vergine (1610)

Opname van 31 juli 2017, Royal Albert Hall, Londen
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Vandaag presenteert: Annemieke Bosman. span>Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast - Willemijn van Dijk

Willemijn van Dijk schetst in De opvolger een prachtig een meeslepend portret van Tiberius, de tweede keizer van het Romeinse rijk. Van Van Dijk verscheen eerder Via Roma, een sprankelende reisgids over Rome.

Drieëntwintig jaar lang regeerde keizer Tiberius over Rome, van 14 tot 37. Willemijn van Dijk maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen.

<p>Willemijn van Dijk schetst in De opvolger een prachtig een meeslepend portret van Tiberius, de tweede keizer van het Romeinse rijk. Van Van Dijk verscheen eerder Via Roma, een sprankelende reisgids over Rome. <br/><br/>Drieëntwintig jaar lang regeerde keizer Tiberius over Rome, van 14 tot 37. Willemijn van Dijk maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen. <br/></p>
Live muziek - Maria Nikiforov

Maria Nikiforov kreeg haar eerste pianolessen op haar vijfde.Eerst op de Muziekschool Amsterdam en daarna volgden privélessen bij Femke de Graaf (leerlinge van Mila Boslawskaja). Momenteel studeert ze bij Frank van de Laar in de Vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Ze heeft vier keer met succes deelgenomen aan het Prinses Christina Concours, waarin ze o.a. eervolle vermeldingen als ook aanmoedigingsprijzen kreeg. In november 2015 heeft ze deelgenomen aan de Young Pianist Foundation Competition.

<p>Maria Nikiforov kreeg haar eerste pianolessen op haar vijfde.Eerst op de Muziekschool Amsterdam en daarna volgden privélessen bij Femke de Graaf (leerlinge van Mila Boslawskaja). Momenteel studeert ze bij Frank van de Laar in de Vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Ze heeft vier keer met succes deelgenomen aan het Prinses Christina Concours, waarin ze o.a. eervolle vermeldingen als ook aanmoedigingsprijzen kreeg. In november 2015 heeft ze deelgenomen aan de Young Pianist Foundation Competition.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Midas Dekkers - De vrijgezel
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Midas Dekkers - De vrijgezel

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht