Overzicht van 3 juli 2017

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Om 9.30 uur Kettingreactie en om 11.30 uur WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Alphons Diepenbrock Wandrers Nachtlied Nederlands Kamerkoor o.l.v. Hartmut Haenchen
Alphons Diepenbrock - Wandrers Nachtlied
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 3 juli 2017
Licht op 4

12:00 - 14:00

Licht op 4 AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Licht op Vier is een opgewekt programma, dagelijks van 12 tot 14 uur. Met iedere dag (behalve zondag) een Prijs-CD.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Harriet Krijgh & Friends

Schubert - Fantasie voor piano vierhandig (Stefan Vladar en Magda Amara, piano)
Brahms, Fürstenthal, Strauss - div. Liederen
Mahler - Pianokwartet

Brahms - Klarinetkwintet (met Daniel Ottensamer)
Kreisler, Waldteufel, Suppé, etc. - Wienerklänge
Lanner - Steyerische Tänze

Opnames van zaterdag 1 juli 2017 (17:00 en 20:00 uur), TivoliVredenburg Utrecht
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

In deze uitzending

Vandaag presenteert: Lennart Booij. Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast - Murat Isik

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Murat Isik
(1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.

<p><i>Wees onzichtbaar </i>van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. <br/><b><br/>Murat Isik</b> (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.<br/></p>
Live muziek - Trio d'Encore

Het Trio d'Encore is ontstaan vanuit een hechte vriendschap, drie jongens met een gedeelde passie voor muziek. Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) & Marcus van den Munckhof (cello) leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 spelen zij samen en in 2016 richtten zij het Trio d'Encore op. Het trio kenmerkt zich door gepassioneerd samenspel en onderscheidt zich door programma’s rondom, de bij het publiek zo geliefde, encores te spelen. Met deze muziek gelooft het trio een publiek op een verfrissende manier te kunnen overtuigen van zijn muzikale boodschap. 

<p><span style="color: rgb(68, 60, 59);text-align: left;background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;">Het Trio d'Encore is ontstaan vanuit een hechte vriendschap, drie jongens met een gedeelde passie voor muziek. Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) &amp; Marcus van den Munckhof (cello) leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 spelen zij samen en in 2016 richtten zij het Trio d'Encore op. Het trio kenmerkt zich door gepassioneerd samenspel en onderscheidt zich door programma’s rondom, de bij het publiek zo geliefde, encores te spelen. Met deze muziek gelooft het trio een publiek op een verfrissende manier te kunnen overtuigen van zijn muzikale boodschap.<span> </span></span><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Els Quaegebeur uit Woodstock
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Els Quaegebeur uit Woodstock
De Torenkamer: Emma Lesuis is terug!

Emma Lesuis zat in maart 2017 een week in De Torenkamer. Ze ging op zoek naar de activist in zichzelf. Dit schreef ze in haar laatste blog: 

"Vrijdag tijdens de presentatie liet ik horen dat de activist in mij wakker was en niet meer zweeg. Maar er was ook die twijfel, omdat ik de wereld langzamerhand in zwart-wit begon te zien, de nuance begon te verliezen. Het afgelopen jaar werd ik feller en datgene wat ik zo graag had willen bereiken in gesprekken, verbinding, was ver te zoeken. .... We kunnen allemaal wel wat doen, en best wat meer, maar op je eigen manier. Na vijf dagen in mijn Torenkamer te hebben nagedacht, ga ik snel de wereld in. De Women’s March wacht op mij."

Hoe gaat het nu met haar? Vanavond vertelt ze het!

<p>Emma Lesuis zat in maart 2017 een week in De Torenkamer. Ze ging op zoek naar de activist in zichzelf. Dit schreef ze in haar laatste blog: </p><p><i>&#34;Vrijdag tijdens de presentatie liet ik horen dat de activist in mij wakker was en niet meer zweeg. Maar er was ook die twijfel, omdat ik de wereld langzamerhand in zwart-wit begon te zien, de nuance begon te verliezen. Het afgelopen jaar werd ik feller en datgene wat ik zo graag had willen bereiken in gesprekken, verbinding, was ver te zoeken. .... We kunnen allemaal wel wat doen, en best wat meer, maar op je eigen manier. Na vijf dagen in mijn Torenkamer te hebben nagedacht, ga ik snel de wereld in. De Women’s March wacht op mij.&#34;</i><br/><br/>Hoe gaat het nu met haar? Vanavond vertelt ze het!</p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht