Fragment

De Klassieken Kerstspecial: Kaleidos Horn Quartet

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Klassieken Kerstspecial: Kaleidos Horn Quartet

Namens het conservatorium van Maastricht was het Kaleidos Hoornkwartet te gast in De Klassieken Kerstspecial; een veelzijdig ensemble van hoornspelers, elk met een uniek muzikaal traject. María Arrocha Rojas, Alessandro Alghisi, Oriol Gómez Sierra en Tobías Vincent Rafael Sylvester van der Wardt bundelen hun krachten om samen adembenemende hoornmuziek te creëren. Het Kaleidos Kwartet zorgde voor een feestelijke opening van deze ochtend. Kijk/luister het fragment hier terug:

Het Kaleidos Hoornkwartet opende De Klassieken Kerstspecial met Tsjerepnins 'La Chasse':

Video niet beschikbaar

Nikolaj Tsjerepnin - Zes stukken voor hoornkwartet, op.35 - deel III "La Chasse"

Video niet beschikbaar

Nikolaj Tsjerepnin - Zes stukken voor hoornkwartet, op.35 - deel I, II & IV

Video niet beschikbaar

Franz Xaver Gruber - Stille Nacht (Arr.)

Het Kaleidos Hoornkwartet bestaat uit: María Arrocha Rojas, Alessandro Alghisi, Oriol Gómez Sierra en Tobías Vincent Rafael Sylvester van der Wardt. Vier uitstekende musici, elk met unieke en indrukwekkende muzikale trajecten.
María Arrocha Rojas, geboren in Cádiz, Spanje in 2000, is een opmerkelijke hoornspeler bekend om haar soloperformances en internationale festivaloptredens. Ze volgt momenteel haar masterstudies aan het Conservatorium Maastricht.
Alessandro Alghisi, een veelzijdige Italiaanse hoornspeler, is medeoprichter van kamermuziekformaties en heeft opmerkelijke composities in première gebracht als solist. Hij studeert aan het Conservatorium Maastricht.
Oriol Gómez Sierra, hoornspeler uit Reus, Spanje, heeft een goed afgeronde muzikale achtergrond, inclusief ervaringen in orkesten en kamermuziek. Hij volgt zijn masterstudies aan het Conservatorium Maastricht.

Tobías Vincent Rafael Sylvester van der Wardt, een veelzijdige Nederlandse hoornspeler, brengt zijn expertise in de moderne en natuurhoorn naar het kwartet. Hij is bedreven in piano en heeft zich gewaagd aan componeren. De passie van het kwartet voor hoornmuziek blijft wereldwijd publiek boeien en inspireren.

Meer terugzien/luisteren van De Klassieken Kerstspecial? Dat kan via deze link