Fragment

American Dreams met het Philharmonia Orchestra

  1. Fragmentenchevron right
  2. American Dreams met het Philharmonia Orchestra

Op de dag van de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president, Joe Biden, speelt het Philharmonia Orchestra een Amerikaans programma met componisten Steve Reich, Aaron Copland en Florence Price.

Dirigent Santtu-Matias Rouvali neemt volgend seizoen het stokje over van zijn landgenoot Esa-Pekka Salonen die al jaren het Philharmonia Orchestra dirgeert. Hij dirigeert het orkest in een Amerikaanse programma met Coplands Appalachian Spring, een echte klassieker waarmee de componist het geluid van het Amerika van de vorige eeuw definieerde. Minder bekend is de Afro-Amerikaanse componiste Florence Price. In haar Dances in the Canebrakes roept ze het diepe Amerikaanse zuiden uit haar jeugd op. Steve Reichs Music for Pieces of Wood is een enerverend stuk waarin ritmes ten opzichte van elkaar verschuiven en een intrigerende klankwereld creëren. Tot slot klinkt Stravinsky's Concerto in Es gr.t. "Dumberton Oaks".

Programma

Philharmonia OrchestraSanttu-Matias Rouvali (dirigent)Copland - Appalachian SpringPrice - Dances in CanebrakesReich - Music for Pieces of WoodStravinsky - Concerto in Es gr.t. 'Dumbarton Oaks'Opname 26 oktober 2020, Londen