STER Advertentie

De Amerikaanse componist Justin Hurwitz (1985) heeft een Golden Globe gewonnen voor de soundtrack van First Man. Deze aangrijpende film laat het leven zien van Neil Armstrong, de eerste astronaut op de maan.

Inspirerend
Justin Hurwitz won in 2016 al een Golden Globe voor zijn muziek bij de film La La Land. Over de tijd waarin hij aan de score voor First Man werkte, zegt hij: 'Ik heb veel geleerd over Neil en de Armstrongs wat ik niet wist. Ik wist niets over het verhaal, behalve de basis, het einde dat iedereen kent: dat hij op de maan aankomt. Ik wist niet waar ze doorheen zijn gegaan als familie. Ik vond dat inspirerend en motiverend.'

De buitenaardse theremin
Een opvallend instrument in de score van Justin Hurwitz is de theremin. Dat is een elektronisch instrument dat bespeeld wordt zonder het aan te raken: je varieert de afstand tussen je handen en de twee antennes. Met het geluid van de theremin wil Hurwitz het wonder van de ruimte uitdrukken. Hij noemt de theremin een geweldige kruising tussen technologie en menselijkheid, wat natuurlijk helemaal past bij dit buitengewone verhaal over de historische reis naar de maan.

MIS NIETS

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

 

E-mailadres:    

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en -fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan