Meer NPO

De Klassieken Elke werkdag van 9 tot 12

STER Advertentie

BWV_86_SPEL from All of Bach on Vimeo.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato in de Waalse Kerk in Amsterdam. 

Bach componeerde de cantate Wahrlich, wahrlich, ich sage euch in 1724 voor de zondag Rogate (bidzondag, de vijfde zondag na Pasen), die dat jaar op 14 mei viel. De evangelielezing is Johannes 16:23-30. In het eerste deel spreekt Jezus bij monde van de solobas in ariosostijl woorden uit zijn afscheidsrede: ‘Voorwaar voorwaar, ik zeg u, als gij de Vader om iets bidt, zal hij het u geven in mijn naam.’

Lees meer over BWV 86 op de site van All of Bach. Daar vind je ook het archief met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.