Avondconcert van 11 mei 2020

Avondconcert

Maandag 11 mei 2020, 20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Made in NL: in mei is het podium van het Avondconcert gereserveerd voor louter Nederlandse orkesten, ensembles, musici en componisten. Luister van 8 tot en met 17 mei in het Avondconcert naar het "alternatieve" Mahler Festival, met iedere avond een symfonie van Gustav Mahler door een Nederlands orkest in live-opnames uit het archief van het Avondconcert en Radio 4. Acteur Gijs Scholten van Aschat kruipt in de huid van Mahler en leest iedere avond een brief van Gustav aan zijn geliefde vrouw Alma. Leer de componist kennen als gekweld genie en vurig aanbidder van zijn Almschi in "Kussen van Gustav". Verder is er elke avond een reisgids die de luisteraar meeneemt doorheen de wondere wereld van de muziek van Mahler. Uw gidsen zijn: Jan Willem de Vriend, Helena Rasker, Jurjen Hempel, Antony Hermus, Eveline Nikkels en Frits Zwart. A Koninklijk Concertgebouworkest olv John Eliot Gardiner Anne Sofie von Otter (mezzosopraan) Gustav Mahler – Rückert-Lieder Opname van 1 november 1996, Concertgebouw, Amsterdam B Residentie Orkest, o.l.v. Nicholas Collon Olena Tokar, sopraan Gustav Mahler – Vierde symfonie Opname van 26 februari 2017, Zuiderstrandtheater, Scheveningen

Muziek in deze uitzending

Uitzending 11 mei 2020

20:09

Strijkkwartet nr.14, D.810, "Der Tod und das Mädchen" (Arr.) - compleet

20:06

Gustav Mahler

Symfonie nr.4 in G gr.t. - compleet

Residentie Orkest

Nicholas Collon

Olena Tokar [sopraan]

Eigen opname NPO Radio 4

Omroep MAX

20:03

Gustav Mahler

Rückert Lieder - compleet

Koninklijk Concertgebouworkest

John Eliot Gardiner

Anne Sofie von Otter [sopraan]

Eigen opname NPO Radio 4

AVROTROS