Avondconcert van 4 mei 2020

Avondconcert

Maandag 4 mei 2020, 20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Vervangend programma ivm Corona Made in NL: in mei is het podium van het Avondconcert bestemd voor Nederlandse orkesten, ensembles, musici en componisten A Nederlands Kamerkoor en Nederlands Kamerorkest olv Risto Joost Gordan Nikolić (viool) Anna Dennis (sopraan) Martijn Cornet (bariton) Guillaume Connaisson - Liturgies de lumière Ralph Vaughan Williams - Fantasia on a theme by Thomas Tallis Gabriel Fauré - Requiem op. 48, (versie 1893) Opname van 4 maart 2018, Philharmonie, Haarlem Het Nederlands Kamerkoor voert het Requiem van Fauré uit met het Nederlands Kamerorkest, onder leiding van de oud-chefdirigent van het NKK, Risto Joost. Daarnaast op het programma een nieuw werk voor kamerorkest en -koor van de Franse componist Guillaume Connesson. En van Vaughan Williams klinkt de Fantasia on a theme by Thomas Tallis. Vaughan Williams nam een psalmmelodie van Tallis en maakte er een indrukwekkende fantasie van voor strijkers verdeeld over twee groepen en een solokwartet. Hij liet het in 1910 uitvoeren in de majestueuze middeleeuwse kathedraal van Gloucester. B Liza Ferschtman (viool) Julius Drake (piano) Maurice Ravel – Berceuse sur le nom de Gabriel Fauré Gabriel Fauré - Berceuse voor viool en piano op. 16 Francis Poulenc - Sonate voor viool en piano Claude Debussy - Sonate voor viool en piano Opname van 12 oktober 2016, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam Violiste Liza Ferschtman over het Franse programma dat zij vanavond speelt met pianist Julius Drake: ‘Het is een voor mij heel dierbaar programma, dat door de tijd is ontstaan. Alle stukken vloeien prachtig in elkaar over, ze zijn echt complementair aan elkaar. Je leert de componisten heel intiem kennen, zoals bij de Vioolsonate van Poulenc.’

Muziek in deze uitzending

Uitzending 4 mei 2020

20:21

George Gershwin

Girl Crazy ; Suite (Arr.)

Ludwig

Barbara Hannigan

Barbara Hannigan [sopraan]

Alpha

293

20:18

Francis Poulenc

Sonate voor viool en piano - compleet

Liza Ferschtman [viool] & Julius Drake [piano]

Eigen opname NPO Radio 4

Omroep MAX

20:15

Claude Debussy

Sonate voor viool en piano, 1917 - compleet

Liza Ferschtman [viool] & Julius Drake [piano]

Eigen opname NPO Radio 4

Omroep MAX

20:12

Maurice Ravel & Gabriel Fauré

Berceuse voor viool en piano, "Berceuse sur le nom de Gabriel Fauré" & Berceuse voor viool en piano, op.16 in F gr.t.

Liza Ferschtman [viool] & Julius Drake [piano]

Eigen opname NPO Radio 4

Omroep MAX

20:09

Gabriel Fauré

Requiem, op.48 (versie 1893) - compleet (Arr.)

Nederlands Kamerorkest & Nederlands Kamerkoor

Risto Joost

Anna Dennis [sopraan] & Martijn Cornet [bariton] & Nederlands Kamerkoor [viool] & Gordan [2] Nikolic

Eigen opname NPO Radio 4

Eigen opname NPO Radio 4

20:06

Ralph Vaughan Williams

Fantasia on a theme by Thomas Tallis

Nederlands Kamerorkest

Gordan Nikolic

Gordan Nikolic [viool]

Eigen opname NPO Radio 4

Eigen opname NPO Radio 4

20:03

Guillaume Connesson

Liturgies de Lumière, 2018

Nederlands Kamerorkest & Nederlands Kamerkoor

Risto Joost

Nederlands Kamerkoor

Eigen opname NPO Radio 4

Eigen opname NPO Radio 4