Maak kennis met pianiste Nadezda Filippova. Nadezda behoort samen met violiste Diamanda Dramm, het Ardemus Quartet en bariton Raoul Steffani & pianist Daan Boertien tot de vier finalisten van Dutch Classical Talent, het promotietraject voor jong klassiek talent in Nederland. De komende maanden stellen we de finalisten hier stuk voor stuk aan je voor.

Nadezda Filippova
Nadezda Filippova heeft met haar 27 jaar al de nodige successen op haar naam staan. Zo speelde ze met grote orkesten, waaronder het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg en was ze prijswinnaar bij concoursen in Sint-Petersburg, Porto, Amsterdam en Berlijn. Sinds 2016 woont Nadja in Amsterdam, waar ze onder andere haar tweede Master heeft afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar programma kenmerkt zich door klassieke, romantische en eigentijdse werken.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een promotietraject voor het jonge klassiek talent van Nederland. De vier finalisten ontwikkelen zich in een coachingsprogramma, zijn een maand lang te horen op NPO Radio 4 en gaan op tournee langs elf concertzalen van Nederland. Het traject eindigt met een finale in TivoliVredenburg. Daarbij ontvangt één van de deelnemers de Dutch Classical Talent Award. Deze award bestaat uit een geldprijs van €10.000, een optreden in Het Concertgebouw, een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van het Concertgebouw en een sculptuur van kunstenaar Marianne Houtkamp.

Beluister Nadezda aan het werk:

App de studio