60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

STER Advertentie

Het is precies 40 jaar geleden dat Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht officieel werd geopend. En dat werd natuurlijk gevierd met een feestelijk openingsconcert. Edo de Waart stond op de bok voor het Utrechts Symfonie Orkest. Twee Nederlandse componisten stonden op het programma: Willem van Otterloo en Otto Ketting. Daarnaast klonk de Vierde symfonie van Brahms.

Amfitheater
Na vijf jaar werd de bouw van Muziekcentrum Vredenburg voltooid. Het gebouw, dat ontworpen is door Herman Hertzberger, bevatte een Grote Zaal (foto) met diverse foyers daar omheen. Deze varieerden van kleine hoekjes tot plekken met overzicht of uitzicht op de stad. Hertzberger gaf de Grote Zaal, waar het nieuwe TivoliVredenburg omheen is gebouwd, de vorm van een amfitheater. Dit zou de uitvoerenden en het publiek dichter bij elkaar brengen: iedereen heeft goed zicht op het podium, waardoor luisteren en kijken samen een prachtige concertervaring garanderen.

Foto en omslag: 't Sticht, Willem Diepraam, Johan van der Keuken en Herman Hertzberger

Terug

MIS NIETS

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

 

E-mailadres: