Het Zondagochtend Concert van 31 maart 2019

Het Zondagochtend Concert

Zondag 31 maart 2019, 11:00 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

FAMILIECONCERT:
philharmonie zuidnederland
Jeugdtheatergroep Het Laagland
Arjan Tien, dirigent
Jacques Vriens, verteller

1. S. Prokofjev - Assepoester

Rechtstreeks vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
11:00   Assepoester

Schrijver Jacques Vriens ken je vast wel uit de boekenkast. Maar hij bestaat ook in het echt. Dan is hij niet van papier, maar van vlees en bloed, en hij kan prachtig vertellen. Vandaag met mooie muziek erbij! De arme Elsje wordt door haar gemene stiefzussen Assepoester genoemd. Zelf noemen ze zich de Assepesters, en daar is geen woord aan gelogen. Elsje moet altijd maar werken, terwijl de Assepesters lol maken. Dan komt er een Goede Fee. Kan zij helpen? Jacques Vriens vertelt het je, op de mooie balletmuziek van Prokofjev.

Familieconcert
Familievoorstellingen van Het Laagland zijn leuk voor kinderen, maar dat is logisch, want kinderen hebben goede smaak. Wat Het Laagland zo bijzonder maakt, is dat ook ouders en grote broers en zussen ernaartoe willen. Handig! Dan hoor je met zijn allen het verhaal van Assepoester. Op zijn Jacques Vriens'. Die maakt als geen ander klassieke sprookjes leuker, spannender en betoverender. De philharmonie zuidnederland speelt de prachtige muziek van Prokofjev.

Assepoester

Muziek in deze uitzending

Uitzending 31 maart 2019

11:02

Prokofjev, Sergei

Assepoester, op. 87 - fragmenten

philharmonie zuidnederland

Tien, Arjan

Vriens, Jacques [verteller] & Dijkman, Lore [Assepoester] & Lucieer, David [Prins] & Giebel, Marieke (Assepester 1] & Post, Eva van der (Assepester 2]

NVT

nvt

12:06

Beethoven, Ludwig van

Serenade voor strijktrio, op.8 in D gr.t. - deel VI, "Thema con variazioni: Andante quasi allegretto - Variazioni I-IV - Allegro - Tempo I"

Lendvai String Trio

STONE Records

5060192780239