Het Zondagochtend Concert van 5 januari 2020

Het Zondagochtend Concert

Zondag 5 januari 2020, 10:59 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

NIEUWJAARSCONCERT: Sinfonieorchester Wuppertal Julia Jones, dirigent * G. Rossini - Ouverture Guillaume Tell * E. Wolf-Ferrari - Intermezzo uit I gioielli della Madonna * J. Strauss jr. - Marie-Taglioni-polka, op.173 * J. Strauss jr. - Rosen aus dem Süden, op.388 * P. Mascagni - Intermezzo uit Cavalleria rusticana * G. Verdi - Ouverture Nabucco * J. Strauss jr. - Ouverture Cagliostro in Wien *  J. Strauss jr. - Entr'acte uit Eine Nacht in Venedig *  J. Strauss jr. - Polka schnell, op.413 *  J. Strauss jr. - Furioso-Polka, op.260
Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert
Geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met een opwekkend concert. Het Sinfonieorchester Wuppertal speelt enkele dynamische werken van Johann Strauss jr. én het zakt geregeld af naar het zuiden. Onder de noemer Italienische Reise komen Rossini, Mascagni en Verdi langs. Spektakelstukken, geleid door Julia Jones, bekend om haar spetterende werk voor muziektheater.

Van Wenen naar Italië
Rosen aus dem Süden… Johann Strauss jr. droomt er bij weg in een van zijn beroemdste walsen. Het Sinfonieorchester Wuppertal speelt allerhande knipogen tussen Wenen en Italië in deze Italienische Reise. Rossini’s ouverture uit Guillaume Tell is de start van een klaterend concert vol polka’s en tarantella’s. Van Verdi klinkt de indrukwekkende ouverture bij de opera Nabucco. En van Mascagni is er het intermezzo bij Cavalleria rusticana, bekend van vele Hollywoodfilms. Een meeslepende start van 2020!

Nieuwjaarsconcert
Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert
Geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met een opwekkend concert. Het Sinfonieorchester Wuppertal speelt enkele dynamische werken van Johann Strauss jr. én het zakt geregeld af naar het zuiden. Onder de noemer Italienische Reise komen Rossini, Mascagni en Verdi langs. Spektakelstukken, geleid door Julia Jones, bekend om haar spetterende werk voor muziektheater.

Van Wenen naar Italië
Rosen aus dem Süden… Johann Strauss jr. droomt er bij weg in een van zijn beroemdste walsen. Het Sinfonieorchester Wuppertal speelt allerhande knipogen tussen Wenen en Italië in deze Italienische Reise. Rossini’s ouverture uit Guillaume Tell is de start van een klaterend concert vol polka’s en tarantella’s. Van Verdi klinkt de indrukwekkende ouverture bij de opera Nabucco. En van Mascagni is er het intermezzo bij Cavalleria rusticana, bekend van vele Hollywoodfilms. Een meeslepende start van 2020!

Nieuwjaarsconcert

Muziek in deze uitzending

Uitzending 5 januari 2020

11:35

Concert voor cello en orkest nr.2 in D.gr.t. - deel 2 Adagio

Krijgh, Harriet [cello]

11:32

Polka schnell, op. 373 'Auf der Jagd'

11:29

Furioso-Polka, op. 260

11:26

Polka schnell, op. 413 'So ängstlich sind wir nicht'

11:23

Eine Nacht in Venedig - Entr'acte

11:20

Cagliostro in Wien - Ouverture

11:17

Nabucco - Ouverture

11:14

Cavalleria rusticana - Intermezzo

11:11

Rosen aus dem Süden, op. 388

11:08

Marie-Taglioni-polka, op. 173

11:05

I gioielli della Madonna - Intermezzo

11:02

Guillaume Tell - Ouverture