Het Zondagochtend Concert van 15 december 2019

Het Zondagochtend Concert

Zondag 15 december 2019, 11:00 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

FAMILIECONCERT: Nordwestdeutsche Philharmonie Christian Baldini, dirigent Chris Peters, acteur Jade Robin, actrice * P.I. Tsjaikovski - De Notenkraker
Kerstig familieconcert

Kerstig familieconcert (6+)

Een heerlijk kerstig familieconcert door de Nordwestdeutsche Philharmonie. Roeland Hofman schreef een eigentijdse versie van het verhaal bij Tsjaikovski's beroemde ballet De notenkraker. Clara krijgt een notenkrakerspop voor kerst. Die blijkt een knappe prins te zijn. Voor Clara het weet belandt ze in een wonderbaarlijke sprookjeswereld. Regisseur is vandaag Charli Chung. Het verhaal wordt gespeeld door Jade Robin en Chris Peters.

Tsjaikovski’s De notenkraker

Speelgoed, snoepjes en bloemen dansen wat af in Tsjaikovski’s De notenkraker. Het ballet is een van zijn vrolijkste werken. Niet alleen Clara verdwijnt in een fantasieland. Ook Tsjaikovski laat zijn verbeeldingskracht maximaal spreken in weergaloos kleurrijke muziek. Zo stelde hij de destijds nog gloednieuwe celesta centraal in de Dans van de suikerfee. Beleef met de hele familie dit magische sprookje vol avonturen.

Kerstig familieconcert
Kerstig familieconcert

Kerstig familieconcert (6+)

Een heerlijk kerstig familieconcert door de Nordwestdeutsche Philharmonie. Roeland Hofman schreef een eigentijdse versie van het verhaal bij Tsjaikovski's beroemde ballet De notenkraker. Clara krijgt een notenkrakerspop voor kerst. Die blijkt een knappe prins te zijn. Voor Clara het weet belandt ze in een wonderbaarlijke sprookjeswereld. Regisseur is vandaag Charli Chung. Het verhaal wordt gespeeld door Jade Robin en Chris Peters.

Tsjaikovski’s De notenkraker

Speelgoed, snoepjes en bloemen dansen wat af in Tsjaikovski’s De notenkraker. Het ballet is een van zijn vrolijkste werken. Niet alleen Clara verdwijnt in een fantasieland. Ook Tsjaikovski laat zijn verbeeldingskracht maximaal spreken in weergaloos kleurrijke muziek. Zo stelde hij de destijds nog gloednieuwe celesta centraal in de Dans van de suikerfee. Beleef met de hele familie dit magische sprookje vol avonturen.

Kerstig familieconcert

Muziek in deze uitzending

Uitzending 15 december 2019

11:39

Drottningholmsmusiken - deel 3 Andante

11:36

Psalm 42, op.42, "Wie der Hirsch schreit" - Koor "Wie der Hirsch schreit"

Groot Omroepkoor

11:33

Notenkraker,op.71 - Akte II, nr. 13 "Bloemenwals"

11:30

Notenkraker,op.71 - Akte II, nr. 14a "Pas de deux, Intrada

11:27

Notenkraker,op.71 - Akte II, nr. 12e "Dans van de rietfluitjes"

11:24

Notenkraker,op.71 - Akte II, nr. 12c "Chinese dans"

11:21

Notenkraker,op.71 - Akte II, nr. 14c "Dans van de suikerfee"

11:18

Notenkraker,op.71 - Akte II, nr. 12d "Trepak. Russische dans"

11:15

Notenkraker,op.71 - Akte I, nr. 8 "In de kerstboom"

11:12

Notenkraker,op.71 - Akte I, nr. 7 "Het gevecht"

11:09

Notenkraker,op.71 - Akte I, nr. 6 "Klara en de Notenkraker"

11:06

Notenkraker,op.71 - Akte I, nr. 2 "Mars"

11:03

Notenkraker,op.71 - Akte I, nr. 1 "Miniature ouverture"