STER Advertentie

"Als vertolker ben ik meer gaan vertrouwen op mijn innerlijke leven en het publiek naar binnen laten. Het is een soort kwetsbaarheid die je sterker maakt." Dat zegt de Duitse stercellist Julian Steckel. Op 25 april soleert hij bij het Residentie Orkest onder leiding van Nicholas Collon in Het Zondagochtend Concert - en dat concert kun je live bekijken.

Steckels zienswijze op muziek komt op een mooie manier tot uiting in het programma. Hij soleert namelijk in het ingetogen Celloconcert van Robert Schumann. Daarnaast speelt het Residentie Orkest Schumanns Vierde symfonie met de Britse dirigent Nicholas Collon op de bok.

Ook klinkt een hedendaags en actueel muziekstuk van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki, Thin Air. Tsoupaki componeerde het voor Festivals of Compassion in juni 2020; het stuk werd als een soort estafette op festivals in heel Europa gespeeld als blijk van solidariteit. “Bij het begin van de coronacrisis moesten we snel knopen doorhakken", zegt Tsoupaki daarover. "We besloten de economie stil te leggen om de zwakkeren te beschermen. Een indrukwekkend staaltje van mededogen. Voor Festivals of Compassion heb ik een stuk geschreven dat iedere musicus op elk instrument kan spelen, net zoals iedereen op zijn eigen manier uiting kan geven aan zijn innerlijke stem van compassie.”

Bekijk de webcast van Het Zondagochtend Concert live op 25 april vanaf 10:30 uur op nporadio4.nl/live.

Meer informatie