Berlioz & De Falla

Programma: Het Zondagochtend Concert

Radio Filharmonisch Orkest
Karl Mark Chichon, dirigent
Julie Boulianne, mezzosopraan (foto)

1.  H. Berlioz - Les nuits d'été
2.  M. de Falla - 'El sombrero de tres picos' - complete ballet

Radio Filharmonisch Orkest met Falla
Een zondagochtend vol liefdesverwikkelingen en Spaanse klanken: het Radio Filharmonisch Orkest laat zijn zwoele kant horen. Bijvoorbeeld met El sombrero de tres picos van Manuel de Falla. De Falla verwerkte allerlei Andalusische dansen in dit verhaal over amoureus bedrog. En twee liederen, in de traditie van de 'cante jondo', de vaak tragische zang die bij flamenco hoort. De Canadese mezzosopraan Julie Boulianne, geroemd om haar expressieve stem, soleert.

Berlioz
Het Radio Filharmonisch Orkest begint deze zuiderse zondagochtend met Berlioz’ Les nuits d’été. Zes liederen voor sopraan en orkest, op gedichten van Théophile Gautier. Hij snijdt alle hoofdstukken van de liefde aan. Het samen hand in hand aardbeien plukken, het vergeefse wachten bij maanlicht, de langverwachte hereniging... Julie Boulianne, een ervaren Berlioz-vertolkster, zingt deze gracieuze, reflectieve liederen.

Berlioz & De Falla

Bestel kaarten

Datum:
zondag 25 november 2018 11:00 - zondag 25 november 2018 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement