Simone Lamsma speelt prokofjev

Programma: Het Zondagochtend Concert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

Radio Filharmonisch Orkest
Karina Canellakis, dirigent
Simoine Lamsma, viool (foto)

1.  L. van Beethoven - Ouverture Egmont, op.84
2.  S. Prokofjev - Eerste vioolconcert, op.19
3.  R. Strauss - Tod und Verklärung 

Simone Lamsma

Simone Lamsma's viool ‘klinkt als een stem die blootlegt wat niet in woorden is te vangen’, aldus de Volkskrant. De internationaal geprezen violiste richt zich de laatste jaren veel op Russische componisten. Bij het Radio Filharmonisch Orkest soleert ze in Prokofjevs Eerste vioolconcert. De nieuwe chef van het Radio Filharmonisch, Karina Canellakis, start met de ouverture die Beethoven schreef voor Goethe's treurspel Egmont.

Prokofjev

In zijn Eerste vioolconcert laat Prokofjev zich horen als een romanticus. Sterker nog, viool en orkest beleven een gelijkwaardige romance. Simone Lamsma wordt geprezen om haar lyrische en gepassioneerde Prokofjev-vertolkingen. Van Richard Strauss klinkt het symfonisch gedicht Tod und Verklärung. Waarin iemand op zijn sterfbed een goeddeels gelukkig leven langs ziet komen, en uiteindelijk wordt opgenomen in het universum.

Simone Lamsma speelt prokofjev

rang 1 € 29,00 rang 2 € 26,00 rang 3 € 23,00

Bestel kaarten

Datum:
zondag 01 maart 2020 11:00 - zondag 01 maart 2020 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS