RusQuartet

Programma: Het Zondagochtend Concert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

RusQuartet:
Xenia Gamaris, viool
Anna Yanchishina, viool
Ksenia Zhuleva, altviool
Peter Karetnikov, cello

1.  J. Haydn - Strijkkwartet, op.33 nr.1
2.  P.I. Tsjaikovsky - Tweede strijkkwartet, op.22

Tsjaikovski’s Tweede strijkkwartet 

Maar heel zelden schreef Tsjaikovski kamermuziek. Wie het Tweede strijkkwartet hoort, vraagt zich af wat de wereld onthouden is! Ook Tsjaikovski zelf was gelukkig met dit expressieve werk. Naar eigen zeggen had hij nooit eerder zo recht uit het hart geschreven als in dit kwartet. Het stuk zit vol afwisseling tussen spanning en ontspanning, wolken en lucht. Het RusQuartet bracht in 2017 een opname uit, die vier sterren kreeg in de Volkskrant. ‘Loepzuiver’, oordeelde Klassieke Zaken.

RusQuartet

Het RusQuartet is opgericht aan de Tsjaikovski Academie in Moskou en veelvuldig in Nederland te horen. Het heeft een vast verband met het Orlando Festival. Vanochtend speelt het ook het Strijkkwartet in b, op. 33 nr. 1, van Haydn. Een prikkelend stuk, dat lichtvoetig lijkt, maar onder de oppervlakte is er meer aan de hand. Dan volgt Tsjaikovski. ‘De vier musici hebben hoorbaar affiniteit met het werk van hun grote landgenoot,’ schreef de Volkskrant. ‘Hun bereidheid om risico's te nemen vertaalt zich in uitvoeringen van een grote intensiteit.’

RusQuartet

rang 1 € 29,00 rang 2 € 26,00 rang 3 € 23,00

Bestel kaarten

Datum:
zondag 03 mei 2020 11:00 - zondag 03 mei 2020 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS