Misha Maisky speelt Saint-Saëns

Programma: Het Zondagochtend Concert

Musikkollegium Winterthur
Thomas Zehetmair, dirigent
Misha Maisky, cello (foto)

1.  C. Saint-Saëns - Eerste celloconcert, op. 33
2.  L. van Beethoven - Zesde symfonie, op. 67 'Pastorale' 

Mischa Maisky
Cellist Mischa Maisky is wereldwijd geliefd om zijn virtuoze spel en zijn rijke, bijna fluwelen klank. Maar ook om zijn persoonlijkheid. Maisky staat niet op het podium als de ster die hij is, maar als mens. Zonder ‘pinguïn-outfit’, zoals hij het zelf noemt. De cellist verdwijnt totaal in de muziek die hij speelt. Vandaag soleert Mischa Maisky bij het legendarische Musikkollegium Winterthur.

Beethoven en Saint-Saëns
Het Musikkollegium Winterthur speelt Beethovens Zesde symfonie, de geliefde 'Pastorale'. Beethoven bezingt de wonderschone natuur en zijn bewoners: allerhande dieren en herders. De start is deze ochtend voor een componist die wel de ‘Franse Beethoven’ werd genoemd: Camille Saint-Saëns. Zijn onconventionele Eerste celloconcert heeft als hoofdpersoon een instrument dat normaal vaak op de achtergrond blijft. In één lange beweging laat hij Maisky een beeldschone baltsdans uitvoeren met het orkest.

Misha Maisky speelt Saint-Saëns

rang 1 € 27,00 rang 2 € 24,00 rang 3 € 21,00 CJP, Stadspas en kinderen tot 15 jaar €18 (met uitzondering van de 2 familieconcerten op 29 oktober en 18 februari).

Bestel kaarten

Datum:
zondag 05 november 2017 11:00 - zondag 05 november 2017 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS