Liza Ferschtman speelt Bruchs Vioolconcert nr.1

Programma: Het Zondagochtend Concert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

Symfonie Orkest Vlaanderen
Kristiina Poska, dirigent
Liza Ferschtman, viool (foto)

1.  M. Bruch - Eerste vioolconcert, op.26
2.  L. van Beethoven - Vijfde symfonie, op.67

Liza Ferschtman speelt Bruch
Liza Ferschtman had al diverse succesvolle ontmoetingen met het Symfonieorkest Vlaanderen. Vandaag soleert de violiste, door de New York Times ‘niets minder dan een revelatie’ genoemd, in Bruch. Diens Eerste vioolconcert, trouwens ook zijn eerste grote orkestwerk, betekende zijn doorbraak in Europa en overzee. Het lyrische, openhartige stuk is nog altijd een toetssteen voor de grote violisten. En gemáákt voor Ferschtmans levendige, onbeschroomde persoonlijkheid.

Beethovens Vijfde symfonie

Kristiina Poska leidt het Symfonieorkest Vlaanderen in de symfonie der symfonieën: Beethovens Vijfde. De uit Estland afkomstige dirigente is sinds eind 2018 chef te Gent. De gedreven Poska komt niet uit een muzikaal gezin. ‘Bij ons klonk geen Beethoven op de achtergrond’, zei ze in een interview. Daarentegen klinkt hij nu wel op de voorgrond. De Vijfde symfonie is een hoogromantisch, vaak opzwepend werk – ook als die eerste vier beroemde tonen uitgestorven zijn.

Liza Ferschtman speelt Bruchs Vioolconcert nr.1

rang 1 € 29,00 rang 2 € 26,00 rang 3 € 23,00

Bestel kaarten

Datum:
zondag 12 april 2020 11:00 - zondag 12 april 2020 12:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS