Groot Omroepkoor in de hoofdrol

Programma: Het Zondagochtend Concert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Peter Dijkstra, dirigent
Elsa Benoit, sopraan

1.  G. Fauré - Pavane, op.50 (instrumentale versie)
2.  F. Poulenc - Gloria
3.  I. Stravinsky - Psalmen-symfonie 

Stravinsky

‘Looft Hem met geklank der bazuin. Looft Hem met de luit en met de harp!’. Stravinsky verwerkte deze psalm in zijn Psalmensymfonie, en bracht de tekst als geen ander tot uitvoering. Spiritueel en roerend verklankt hij hoe de wereld God kan dienen door muziek. In zijn Psalmensymfonie is de ironische, theatrale Stravinsky onzichtbaar. Zijn doel was ‘een organisch geheel’ te scheppen, waarbij koor en orkest ‘elkaar nooit overheersen’. Het Groot Omroepkoor zingt de Psalmensymfonie bij het Radio Filharmonisch Orkest, geleid door Peter Dijkstra.

Groot Omroepkoor

Het Groot Omroepkoor is ongeëvenaard in Nederland als het gaat om de grote koorwerken uit vele eeuwen. Vandaag brengt het naast Stravinsky’s Psalmensymfonie het Gloria van Poulenc. Een werk vol bijzondere samenklanken, vreugde en mystiek. Het Radio Filharmonisch Orkest speelt bovendien Fauré’s visie op de elegante zestiende-eeuwse hofdans, de Pavane.

Groot Omroepkoor in de hoofdrol

rang 1 € 29,00 rang 2 € 26,00 rang 3 € 23,00

Bestel kaarten

Datum:
zondag 10 november 2019 11:00 - zondag 10 november 2002 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS