Elgar en Sjostakovitsj

Programma: Het Zondagochtend Concert

Ulster Orchestra
Rafael Payare, dirigent
Alisa Weilerstein, cello (foto)

1.  E. Elgar - Celloconcert, op. 85
2.  D. Sjostakovitsj - Eerste symfonie, op.10

Alisa Weilerstein

Edward Elgars Celloconcert loopt als een rode draad door de loopbaan van Alisa Weilerstein. De celliste uit Boston speelt het werk al sinds haar twaalfde. De opname die ze enkele jaren terug maakte, is misschien wel de beste ooit, aldus de BBC. Weilerstein staat vandaag naast haar echtgenoot Rafael Payare op het podium. Deze voormalig hoornist is sinds kort chef-dirigent van het Ulster Orchestra.

Elgar
Het Celloconcert van Elgar is ultraromantisch, zei Weilerstein in Gramophone. En dat dan veelvoudig vermenigvuldigd. Van watervlugge passages tot rijke, klagende melodieën: Elgar lijkt het hele leven te willen vatten in zijn laatste grote werk. Weilerstein speelt het krachtig en beslist. Onlangs bracht ze een album uit met de celloconcerten van Sjostakovitsj. Van die componist hoort u deze ochtend de spannende, tragikomische Eerste symfonie.

Elgar en Sjostakovitsj

rang 1 € 27,00 rang 2 € 24,00 rang 3 € 21,00 CJP, Stadspas en kinderen tot 15 jaar €18 (met uitzondering van de 2 familieconcerten op 29 oktober en 18 februari).

Bestel kaarten

Datum:
zondag 04 maart 2018 11:00 - zondag 04 maart 2018 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS