Ein deutsches Requiem van Brahms

Programma: Het Zondagochtend Concert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

Groot Omroepkoor
Peter Dijkstra, dirigent (foto)
Renate Arends, sopraan
Sebastian Wartig, bariton
Lestari Scholtes, piano 
Gwylim Janssens, piano

1.  J. Brahms - Ein deutsches Requiem

Brahms

‘Zalig zijn zij die treuren, want zij zullen vertroost worden’, zegt Brahms met de bijbel in Ein deutsches Requiem. Want troostend is dit geestrijke werk. Wellicht liet Brahms zich inspireren door het overlijden van zijn moeder. Ein deutsches Requiem richt zich minder op verdriet en rouw dan op het doorleven. Brahms bewerkte zélf de oorspronkelijke orkestversie voor twee piano’s. Daarmee gaf hij het werk een nog grotere innigheid en sensibiliteit mee.

Groot Omroepkoor en Pianoduo Scholtes & Janssens

Het Groot Omroepkoor zingt Brahms’ meest omvangrijke muziekstuk onder leiding van Peter Dijkstra. Sopraan Renate Arends en bariton Sebastian Wartig soleren. Pianoduo Scholtes & Janssens speelt de instrumentale partijen van Ein deutsches Requiem. Het tweetal maakt de laatste jaren furore van Bonaire tot Zuid-Korea. Een van hun fans is niemand minder dan Menahem Pressler: ‘Als je deze twee jonge mensen hoort spelen, voelt het alsof alles in de wereld goed zal komen.’

Ein deutsches Requiem van Brahms

Download programmaboekje

rang 1 € 29,00 rang 2 € 26,00 rang 3 € 23,00

Bestel kaarten

Datum:
zondag 16 februari 2020 11:00 - zondag 16 februari 2020 12:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS