Carel Kraayenhof met tango's in orkestversie

Programma: Het Zondagochtend Concert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

Württembergisches Kammerorchester Heilbronn
Vincent de Kort, dirigent
Carel Kraayenhof, bandoneon (foto)

1.  A. Piazzolla - Tango Ballet
2.  A. Piazzolla - Milonga del ángel
3.  C. Kraayenhof - Fuerza!
4.  L. Bacalov - Il Postino
5.  A. Piazzolla - Otoño porteño
6.  G. Gershwin - Lullaby
7.  C. Kraayenhof - Desconcierto
8.  A. Piazolla - Aconcagua, deel 3
9.  A. Piazzolla - Adiós Nonino

Carel Kraayenhof

Bandoneonist Carel Kraayenhof bracht onlangs ¡30! Passionate Tango Years uit. Een album met zijn grootste inspiratiebronnen én eigen werk. Al ruim drie decennia beweegt Kraayenhof zich muzikaal en als mens tussen Nederland en Argentinië. In Nederland brak hij door als vertolker van Piazzolla’s Adiós nonino op de bruiloft van Willem Alexander in Máxima. In Argentinië kreeg hij de hoogste culturele onderscheiding en de eretitel 'Tanguero'. En in 2018 ontving hij de Edison Oeuvreprijs World. Vandaag geeft Kraayenhof, bijgestaan door het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn een concert vol passie.

Piazzolla

De Argentijn Astor Piazzolla is de vader van de 'tango nuevo': de tango die over de grenzen van plaats en tijd heenkijkt. Carel Kraayenhof speelt een bijzondere selectie van zijn werk, waaronder Milonga del ángel en een deel uit het virtuoze Concierto para bandoneon y orquesta. Maar ook Gershwin en Luis Bacalovs soundtrack bij Il Postino komen langs. Kraayenhof, die in 2019 het album Tiempo loco uitbrengt, speelt ook eigen werk. Vincent de Kort, ook bekend van het tv-programma Maestro, leidt het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn in weelderige, vurige arrangementen.

Carel Kraayenhof met tango's in orkestversie

rang 1 € 29,00 rang 2 € 26,00 rang 3 € 23,00

Bestel kaarten

Datum:
zondag 23 februari 2020 11:00 - zondag 23 februari 2020 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS