Beethovens Zevende

Programma: Het Zondagochtend Concert

Radio Filharmonisch Orkest
Karina Cannelakis, dirigent

1.  B. Britten - Four Sea Interludes (uit 'Peter Grimes') 
2.  L. van Beethoven  - Zevende symfonie, op. 92

Beethovens Zevende
‘Een boerenbruiloft’, vond Schumann de Zevende symfonie van Beethoven. ‘De apotheose van de dansmuziek’, zei Wagner. Waar ze het over eens waren: het ongemeen levendige van dit orkestwerk. Maar het is niet allemaal vrolijkheid. Juist te midden van alle energie en jolijt is er ruimte voor diepe ontroering. Het tweede deel van de Zevende bevat een van de mooiste treurmarsen ooit geschreven.

Britten
Naast Beethoven speelt het Radio Filharmonisch Orkest de Four Sea Interludes van Britten. Vier portretten van de ruige kust van Oost-Engeland, onderdeel van de beroemde opera Peter Grimes. Britten schetst de dappere vissers, de genadeloze wind en de prachtige wolkenluchten. Dirigent vanochtend is Karina Canellakis. In 2014 viel deze jonge Amerikaanse onverwacht - twintig minuten voor aanvang - in voor Jaap van Zweden. Kort erna verving ze Nikolaus Harnoncourt, en sindsdien is haar carrière ‘booming’. Onlangs won ze de Solti Award.Beethovens Zevende

rang 1 € 27,00 rang 2 € 24,00 rang 3 € 21,00 CJP, Stadspas en kinderen tot 15 jaar €18 (met uitzondering van de 2 familieconcerten op 29 oktober en 18 februari).

Bestel kaarten

Datum:
zondag 18 maart 2018 11:00 - zondag 18 maart 2018 12:15

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
AVROTROS