Het Zondagmiddagconcert van 14 juli 2019

Het Zondagmiddagconcert

Zondag 14 juli 2019, 14:00 - 16:30

Het Zondagmiddagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Koninklijk Concertgebouworkest Trevor Pinnock, dirigent Beatrice Rana, piano 1. Frédéric Chopin – Pianoconcert nr.1 op.11 2. Franz Liszt / John Adams – The black Gondola 3. Joseph Haydn – Symfonie nr.103 ‘Mit dem Paukenwirbel’ Herhaling van het concert gegeven op 4 oktober 2018 in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Trevor Pinnock en Beatrice Rana

De Britse dirigent-klavecinist Trevor Pinnock verrast bij het Koninklijk Concertgebouworkest met muziek van Chopin en Liszt. Hij treedt op met de temperamentvolle Italiaanse pianiste Beatrice Rana, die soleert in het Eerste pianoconcert van Chopin.

Trevor Pinnock kennen we vooral van zijn smaakvolle barokinterpretaties, maar dit seizoen verrast de Britse dirigent-klavecinist met Haydn, Chopin en Liszt. In het Eerste pianoconcert van Chopin soleert de temperamentvolle Italiaanse Beatrice Rana. Ze had de meest prestigieuze prijzen al op jonge leeftijd op zak en heeft de uitstraling van een popster.

Trevor Pinnock en Beatrice Rana
Trevor Pinnock en Beatrice Rana

De Britse dirigent-klavecinist Trevor Pinnock verrast bij het Koninklijk Concertgebouworkest met muziek van Chopin en Liszt. Hij treedt op met de temperamentvolle Italiaanse pianiste Beatrice Rana, die soleert in het Eerste pianoconcert van Chopin.

Trevor Pinnock kennen we vooral van zijn smaakvolle barokinterpretaties, maar dit seizoen verrast de Britse dirigent-klavecinist met Haydn, Chopin en Liszt. In het Eerste pianoconcert van Chopin soleert de temperamentvolle Italiaanse Beatrice Rana. Ze had de meest prestigieuze prijzen al op jonge leeftijd op zak en heeft de uitstraling van een popster.

Trevor Pinnock en Beatrice Rana

Muziek in deze uitzending

Uitzending 14 juli 2019

14:21

Max Bruch

Strijkkwintet, op. posth. in Es gr.t - compleet

Nash Ensemble

Nash Ensemble

Hyperion

CDA68168

14:18

Ludwig van Beethoven

Sonate voor viool en piano nr.6, op.30 nr.1 in A gr.t. - compleet

Pinchas Zukerman [viool] & Marc Neikrug [piano]

RCA

RD 60991(4)

14:15

Joseph Haydn

Symfonie nr.103 in Es gr.t., "Mit dem Paukenwirbel" - compleet

Koninklijk Concertgebouworkest

Trevor Pinnock

Eigen opname NPO Radio 4

AVROTROS

14:12

John Adams & Franz Liszt

The black gondola

Koninklijk Concertgebouworkest

Trevor Pinnock

Eigen opname NPO Radio 4

AVROTROS

14:09

Frédéric Chopin

Preludes voor piano (24), op.28 - nr.16 in bes kl.t.

Beatrice Rana [piano]

Eigen opname NPO Radio 4

AVROTROS

14:06

Frédéric Chopin

Concert voor piano en orkest nr.1, op.11 in e kl.t. - compleet

Koninklijk Concertgebouworkest

Trevor Pinnock

Beatrice Rana [piano]

Eigen opname NPO Radio 4

AVROTROS

14:03

Joseph Haydn

Concert voor piano en orkest nr.11, Hob.XVIII, nr.11 in D gr.t. - deel I, "Vivace"

The English Concert

Trevor Pinnock

Trevor Pinnock [klavecimbel]

Archiv

4155 182