STER Advertentie

Het Avondconcert gaat de zomer in. Van 28 juni tot en met 1 september hoor je daarom de mooiste concerten van zomerfestivals uit binnen- en buitenland in het Zomeravondconcert. Vanuit je strandstoel, op je vakantielocatie, of gewoon lekker thuis: overal en dagelijks vanaf 20.00 uur kun je genieten van prachtige zomerconcerten op NPO Radio 4.

Wat en wie hoor je in het Zomeravondconcert?

Het Requiem van Mozart

In de eerste uitzending van het Zomeravondconcert klinkt meteen al een grote klassieke hit: het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit wordt gespeeld en gezongen tijdens het openingsconcert van de Koorbiënnale door Cappella Amsterdam, het Nationaal Gemengd Jeugdkoor, Nikki Treurniet (sopraan), Ingeborg Bröcheler (alt) Steven van der Linden (tenor), José Coca Loza (bas) en het Residentie Orkest o.l.v. Daniel Reuss en Gabriella Teychenné. Rechtstreeks te horen op NPO Radio 4 op vrijdag 28 juni vanaf 20.00 uur.

Meer over Mozart

Op zaterdag 29 juni kun je ook rechtstreeks een concert van de Koorbiennale meemaken: het Helsinki Chamber Choir onder leiding van Nils Schweckendiek en
Ars Nova Copenhagen onder leiding van Paul Hillier zingen Scandinavische koorwerken in de St. Bavo in Haarlem.

BBC Proms

Muziek van een van de grootste zomerfestivals, BBC Proms, is ook te horen in het Zomeravondconcert. Zo zingt ensemble Voces8 werken van Josquin en Hildegard von Bingen in de uitzending van woensdag 24 juli, en speelt het BBC Symphony Orchestra het dromerige Prélude à l'après-midi d'un faune van Claude Debussy op zondag 28 juli in de beroemde The Royal Albert Hall. In dezelfde zaal soleert Lisa Batiashvilli in het prachtige Tweede vioolconcert van Sergej Prokofjev bij het Orkest van de Beierse Omroep onder leiding van Yannick Nézet-Séguin. Dit hoor je in het Zomeravondconcert van woensdag 31 juli.

Prinsengrachtconcert

Natuurlijk is het jaarlijkse Prinsengrachtconcert ook te horen in het Zomeravondconcert. Dit jaar klinkt er muziek op de Prinsengracht op zaterdag 17 augustus. De Finse violist Pekka Kuusisto is deze keer te gast en neemt muzikale vrienden mee.

Meer weten?

Dit is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. De hele zomer door kun je de mooiste concerten uit heel Europa horen: het West Cork Chamber Music Festival in Ierland, het Salzburg Festival in Oostenrijk, het Verbier Festival en nog veel meer. Bekijk hier de volledige programmering.

Bekijk volledige programmering