STER Advertentie

Het Avondconcert gaat de zomer in. Vanaf maandag 29 juni tot en met zondag 6 september 2020 hoor je onder de noemer Zomeravondconcert iedere avond de mooiste opnames van concertpodia in binnen- en buitenland. Vanwege de coronacrisis kunnen veel muziekfestivals niet live plaatsvinden. Op NPO Radio 4 hoor je archiefopnames, maar ook kleinschalige live-optredens.

Dagelijks vanaf 20:00 uur en op zaterdag vanaf 19:00 uur: het Zomeravondconcert!

Wat en wie hoor je in het Zomeravondconcert?

NTR Zomeravondserie Live

Deze zomer zendt de NTR iedere woensdagavond een live concert uit vanuit het Oude Kerkje in Kortenhoef, de Noorderkerk in Amsterdam of het Muziekgebouw aan 't IJ. Je hoort optredens van o.a. pianist Camiel Boomsma, het Delta pianotrio en violiste Lisa Jacobs.

Radio Filharmonisch Orkest Live

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt weer! In het Zomeravondconcert hoor je ze op vrijdag 3 juli (met muziek van Adams en Bartók) en za 5 juli (met Grant Still, Walker en Dvořák) onder leiding van chefdirigente Karina Canellakis.

Zomerfestivals

Door de coronacrisis werden deze festivals gecanceld, maar in het Zomeravondconcert hoor je de hoogtepunten uit eerdere edities:

Delft Chamber Music Festival:
 zondag 2 en dinsdag 4 augustus

Orlando Festival: zondag 9 en maandag 10 augustus

Grachtenfestival: dinsdag 11donderdag 13 en vrijdag 14 augustus

Zeister Muziekdagen: maandag 13 juli, dinsdag 18 en dinsdag 25 augustus

Prinsengrachtconcert: zaterdag 22 augustus

Festival Oude Muziek Utrecht: maandag 31 augustus t/m zondag 6 september

Opera

Iedere zaterdagavond trakteren we je op een complete opera, van o.a. Giuseppe Verdi (Falstaff), Richard Strauss (Arabella) en Von Zemlinsky (Eine Florentinische Tragödie).