Vrije Geluiden
VPRO

Robert Holl en Rudolf Jansen met Schubert

foto: VPRO
  1. Klassiekchevron right
  2. Robert Holl en Rudolf Jansen met Schubert

Bas-bariton Robert Holl en pianist Rudolf Jansen zijn specialisten op het gebied van het Duitse lied. In deze VPRO-opname spelen ze Franz Schubert.

Zulke topklasse is niet te missen: het gouden koppel bas-bariton Robert Holl en pianist Rudolf Jansen, specialisten op het gebied van onder meer het Duitse lied. Weinig zangers maakten zoveel furore met de liederen van Schubert als Robert Holl. Een prachtig voorbeeld van hun oneindige liefde voor de liedkunst is te zien en te horen in deze VPRO-opname voor de Nederlandse televisie, gemaakt op 14 mei 1995: Beim Winde, een lied dat in het oeuvre van Franz Schubert een zeldzaam voorbeeld vormt van de nauwe samenwerking tussen de componist en dichter Johann Baptist Mayrhofer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Robert Holl is een zanger die zich zo weet te verplaatsen in de ziel van de muziek van Schubert dat het lijkt alsof het doodsverlangen van de romantische dichters, smachten naar onbereikbare liefdes, of de verscheurende eenzaamheid, allemaal hemzelf betreft. Rudolf Jansen heeft na een carrière van maar liefst 55 jaar in 2017 afscheid genomen van het podium, maar Robert Holl is nog altijd actief: in oktober verschijnt een nieuwe CD waarop hij - met pianist David Lutz - liederen van Schubert op teksten van Goethe zingt.

Ster advertentie
Ster advertentie