Meer NPO

Vrije Geluiden Zaterdag en zondag om 23.00 uur

Uitzending gemist

Vrije Geluiden: Akim Moiseenkov

Zondag 29 maart 2020, 23:00 - 00:00

Vrije Geluiden: Akim Moiseenkov VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Multi-instrumentalist Akim Moiseenkov won begin deze maand de Keep An Eye productieprijs. Met die prijs kan hij een multi-mediavoorstelling ontwikkelen die z'n première gaat krijgen tijdens het festival Wonderfeel in 's-Graveland komende zomer. Het festival maakt samen met de Keep An Eye Foundation de prijs mogelijk. Vorige week was Akim ook een van de eersten die een video op YouTube zetten in het kader van Splendor @ Home. Met zeer opmerkelijke muziek...
Vrije Geluiden: Marcel Worms

Zaterdag 28 maart 2020, 23:03 - 00:00

Vrije Geluiden: Marcel Worms VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Pianist Marcel Worms had nog nooit een online streaming concert gegeven, maar vorig weekend besloot hij: nu is het de tijd om dat te gaan doen. Met behulp van zijn dochter regelde hij de benodigde spullen en zo gaf hij op verschillende momenten per dag live concerten die via het Internet te volgen waren. Ook dit weekend staat Bach weer op het programma. En vanavond licht hij toe hoe of wat.
Vrije Geluiden: Hans van Eck

Zondag 22 maart 2020, 23:00 - 00:00

Vrije Geluiden: Hans van Eck VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

De pianoconcerten van Ludwig van Beethoven, gespeeld door Ronald Brautigam op de fortepiano. Oftewel: hoe je overbekend repertoire nog steeds als nieuw kan laten klinken, nota bene op een instrument 'van vroeger'. Ook een nieuwe CD met werk van onder meer Hans van Eck, die een toelichting geeft op zijn (jeugd)werk 'Zes Haiku's'. En de engelen van Lera Auerbach zijn terug!
Vrije Geluiden: muziek thuis!

Zaterdag 21 maart 2020, 23:00 - 00:00

Vrije Geluiden: muziek thuis! VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Tips zijn er niet helaas, maar de initiatieven om muziek toch bij je thuis te bezorgen, via social media, Facebook, Youtube, websites en streams, zijn prachtig. Bijvoorbeeld de dagelijkse video's van Podium Splendor in Amsterdam: elke dag een video van één van de Splendor-musici, speciaal opgenomen voor deze barre tijden. Eén van die musici is Martin Fondse, en hij heeft juist een nieuwe CD uit.
Luidspreker Luidspreker
23:35   Wiek Hijmans: Psalm 13

Wiek Hijmans over zijn 'Psalms Electrified' waarvan Psalm 13 nu te horen is via YouTube en Soundcloud.

Wiek Hijmans: Psalm 13
Luidspreker Luidspreker
23:04   Wilmar de Visser: Splendor @ Home

Wilmar de Visser over het initiatief 'Splendor @ Home' waarin via YouTube elke dag een muzikale groet wordt gebracht door de musici van podium Splendor in Amsterdam.

Wilmar de Visser over Splendor @ Home
Luidspreker Luidspreker
23:15   Martin Fondse over Rosefire

Componist en pianist Martin Fondse over zijn nieuwe CD 'Rosefire' met zangeres Tania Kross, trompettist Eric Vloeimans en het Matangi Quartet.

Martin Fondse over Rosefire
Vrije Geluiden: The Lighthouse

Zondag 15 maart 2020, 23:00 - 00:00

Vrije Geluiden: The Lighthouse VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

De release van de nieuwe CD van cellist Ernst Reijseger met pianist Harmen Fraanje en vocalist/percussionist Mola Sylla is helaas uitgesteld. Wel is er een nieuwe CD met muziek van Johannes Kreidler, door pianist Martin Tchiba, èn ook nog niet zo lang uit: 72 Angels van Lera Auerbach. Tenslotte: de muziek bij de film The Lighthouse is een ode aan de misthoorn: angstaanjagend en mysterieus.