Uitzending gemist

Zomeravondconcert

NTRAVROTROS
  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Zomeravondconcert

Deze uitzending staat gepland voor 26 juli 2020 van 20:00 tot 23:00 en is beschikbaar rond 23:30 uur.


Gepresenteerd door: Beitske de Jong

A
Holland Baroque
Hidemi Suzuki (cello)
Alexis Kossenko (traverso)

Tage Alter Musik Regensburg 2012

Werken van Carl Philipp Emanuel Bach:
- Concert voor cello, strijkers en b.c.  Wq 170
- Largo en allegro uit: Triosonate 145  Wq 145
- Sinfonie No. 4 voor stirjkers en b.c.  Wq 182
- Sinfonie No. 3 voor strijkers en b.c   Wq 182

Opname van 28 mei 2012,  St.-Oswald-Kirche, Regensburg

Holland Baroque werkt regelmatig in projectverband samen met gerenommeerde gastmusici, die voor steeds nieuwe creatieve impulsen zorgen. In 2012 voerde het ensemble in het kader van de Tage Alter Musik Regensburg samen met Hidemi Suzuki (cello) und Alexis Kossenko (traverso) een programma met muziek van Carl Philipp Emanuel Bach uit. De oudste zoon van J.S. Bach geldt als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Empfindsame stijl, die sterk de nadruk legt op een gevoelvolle expressie en dicht bij de Sturm und Drang ligt. In dit opzicht is hij een overgangsfiguur tussen de barokstijl van zijn vader en het classicisme van de Eerste Weense School (Haydn, Mozart, Beethoven).


B
Rembrandt Frerichs Trio

Een opname gemaakt tijdens de Kunstdagen Wittem 2019. Een bijzonder concert met voor de pauze Arabische en Perzische muziek en na de pauze muziek uit de tijd van Rembrandt of geïnspireerd op bouwstenen van muziek uit de tijd van Rembrandt. Het steunt daarmee op drie pijlers: geïmproviseerde jazz, Westers klassiek en Midden-Oosten. Met het historisch instrumentarium van fortepiano, violone en Whisper Kit heeft het trio Rembrandt Frerichs de afgelopen jaren een totaal nieuwe klank gecreëerd, die een perfecte weergave is van de liefde voor jazz, de Europese Oude muziek en de kunstmuziek uit het Midden-Oosten. Het programma draait om intimiteit van klank.

Opname van 7 september, 2019, Kloosterbibliotheek, Wittem

Een opname gemaakt tijdens de Kunstdagen Wittem 2019. Een bijzonder concert met voor de pauze Arabische en Perzische muziek en na de pauze muziek uit de tijd van Rembrandt of geïnspireerd op bouwstenen van muziek uit de tijd van Rembrandt. Het steunt daarmee op drie pijlers: geïmproviseerde jazz, westers klassiek en Midden-Oosten. Met het historisch instrumentarium van fortepiano, violone en Whisper Kit heeft het trio Rembrandt Frerichs de afgelopen jaren een totaal nieuwe klank gecreëerd, die een perfecte weergave is van de liefde voor jazz, de Europese oude muziek en de kunstmuziek uit het Midden-Oosten. Het programma draait om intimiteit van klank.