Uitzending gemist
AVROTROSNTR

Zomeravondconcert

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Zomeravondconcert

Deze uitzending staat gepland voor 2 augustus 2020 van 20:00 tot 23:00 en is beschikbaar rond 23:30 uur.


Gepresenteerd door: Wouter Pleijsier

Delft Chamber Music Festival 2020

A
Ludwig van Beethoven - delen uit: An die ferne Geliebte (arr. Marijn van Prooijen)
Ludwig van Beethoven - Strijkkwintet op. 29

Uitvoerenden: Helena Rasker (alt), Liza Ferschtman (viool), Nadia Wijzenbeek (viool), Georgy Kovalev (altviool), Hannah Strijbos (altviool), Quirine Viersen (cello), Pierre-Emmanuel de Maistre (contrabas),  Bram van Sambeek (fagot), Mees Vos (hoorn)

Opname middagconcert van 2 augustus 2020, Museum Prinsenhof Delft


Franz Schubert - Octet  D 803

Uitvoerenden: Liza Ferschtman (viool), Nadia Wijzenbeek (viool), Georgy Kovalev (altviool), Quirine Viersen (cello), Pierre-Emmanuel de Maistre (contrabas), Olivier Patey (klarinet), Bram van Sambeek  (fagot), Mees Vos (hoorn)

Rechtstreeks vanuit  Museum Prinsenhof Delft

Het geplande programma van het Delft Chamber Music Festival kon niet doorgaan, maar op 1 en 2 augustus werden toch vier kleinschalige concerten georganiseerd in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft.

In het avondconcert eerst de opname van het middagprogramma van 2 augustus waarin het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven wordt gevierd met uitvoeringen van diens Strijkkwintet op. 29  en delen uit de liedcyclus An die ferne Geliebte op. 98 in een arrangement van Marijn van Prooijen.

Aansluitend om 21.00 live een uitvoering van het Octet D 803 van Franz Schubert. Met een bezetting van klarinet, hoorn, fagot, twee violen, altviool, cello en contrabas valt het nog net in de categorie kamermuziek. Schubert beschouwde het octet als een schets voor een grote symfonie. Hij gebruikte de opdracht die hij kreeg voor dit octet als voorbereiding op zijn Negenden symfonie.