Uitzending gemist

Vrije Geluiden: Vier Keer Nieuw (1)

VPRO
  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Vrije Geluiden: Vier Keer Nieuw (1)


Gepresenteerd door: Aad van Nieuwkerk

VPRO Vrije Geluiden, New Music Now, Nieuw Geneco en Splendor Amsterdam presenteren Vier Keer Nieuw... Vier Nederlandse componisten brengen nieuwe composities voor een live publiek. De concerten zijn via een live-stream te volgen (vanaf 21.00 uur) en worden diezelfde avond nog uitgezonden in dit programma, Vrije Geluiden op NPO Klassiek. > kijk ook hier (live stream en meer...)
De vier concerten in Splendor vinden plaats op zaterdag 14 januari, zaterdag 28 januari, zaterdag 11 februari en zaterdag 25 februari 2023. In de eerste aflevering, vanavond, staan de nieuwe composities van > Tony Roe centraal. Componist (en pianist) Tony Roe is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om muziek te maken. Hij heeft een voorliefde voor interactieve elektronica en combineert deze met de akoestische vleugel. Met zijn band Tin Men and the Telephone creëerde hij onder andere interactieve performances waarbij het publiek middels een app de muziek kan beïnvloeden. In zijn meeste recente project, Modular Piano, wordt de vleugel omringd door modulaire synthesizers en live video-projecties. In deze uitzending, live uit de immer gezellige bar van Splendor, vertelt Tony over zijn werk en natuurlijk is een groot deel van het concert meteen terug te horen. 

Tony Roe - piano, modular, elektronica
Marcel Wierckx - lichtconcept, elektronica, programming

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Nieuw Geneco, Vrije Geluiden en Splendor Amsterdam en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.

DE TITELS van de stukken van Tony Roe die in de uitzending te horen zijn: 

- Harmony
- Kwinten
- "Messiaen" 
- Junita
- Pianoles
- JPN