Uitzending gemist
AVROTROS

Een goedemorgen met... Taco Zimmerman

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Een goedemorgen met... Taco Zimmerman

Zaterdag 13 april presenteert algemeen directeur AVROTROS Taco Zimmerman Een goedemorgen met...

Hij is dé man die klassieke muziek voor een breed publiek op televisie bracht, met het miljoenen kijkers trekkende programma Maestro. Dat was in de rol van televisieproducent, maar recent wisselde Zimmerman van functie en is hij de nieuwe algemeen directeur van AVROTROS.

Taco Zimmerman wordt in 1969 geboren in Haarlem en groeit op als de vierde van vijf kinderen in een muziekminnend gezin in Hillegom, waar zijn vader huisarts is. Vanaf zijn vijftiende brengt hij elk weekend door in Hilversum om te werken bij Club Veronica, waar hij televisieprogramma's leert regisseren, monteren en produceren. 

Ook tijdens zijn studie politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam blijft hij actief in Hilversum waar hij geregeld gevraagd wordt voor regie-klussen. Het is ook in deze tijd dat hij zijn vrouw Eline leert kennen, met wie hij later twee dochters krijgt: Noa en Belle.

Na zijn studie zet Zimmerman een aantal kleine media-bedrijven op, met wisselend resultaat. 

Even is Zimmerman op de rand van een faillissement, maar in 2006 richt hij Tuvalu Media op, een groot productiehuis dat wel succesvol is, met televisieprogramma’s als Maestro en Het verhaal van Nederland. Meer dan zestien jaar leidt hij het mediabedrijf, om in 2022 afscheid te nemen voor een sabbatical. De laatste jaren is Zimmerman lid van de Raad van Toezicht van Naturalis in Leiden en van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. En sinds een jaar is hij de bestuursvoorzitter van Stichting Prinsengrachtconcert. 

Vorige maand volgde Zimmerman Eric van Stade op als algemeen directeur van AVROTROS en wil hij met de omroep naar eigen zeggen ‘Nederland nog verder verrijken en verbinden’. Hij beweert stellig geen echte kenner te zijn van klassieke muziek, maar wel een groot liefhebber: van Bach tot Rutter en van Elgar tot Prokofjev.

Gedraaid in deze uitzending

11:55

Concert voor viool en orkest nr.2, op.7 in b kl.t., "La campanella" - deel III, "Rondo. Trio"

Nicolò Paganini

Concert voor viool en orkest nr.2, op.7 in b kl.t., "La campanella" - deel III, "Rondo. Trio"

London Symphony Orchestra

Paul Mann

Chloë Hanslip [viool]

Warner Classics

8573-88655-2