Uitzending gemist

Een goedemorgen met... Alexander Buskermolen

AVROTROS
  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Een goedemorgen met... Alexander Buskermolen

Deze uitzending staat gepland voor 22 oktober 2022 van 10:00 tot 12:00 en is beschikbaar rond 12:30 uur.

Zaterdag 22 oktober presenteert directeur van het Prinses Christina Concours Alexander Buskermolen Een goedemorgen met...

55 jaar bestaat het Prinses Christina Concours, en daarmee is het 18 jaar ouder dan zijn directeur, Alexander Buskermolen, die in 1985 is geboren. Zijn muzikale carrière begon toen hij 7 was, met piano- en keyboardlessen. Na enkele omzwervingen kwam Alexander op het Conservatorium terecht, behaalde zijn Bachelor diploma piano aan het Utrechts Conservatorium bij Klára Würtz, en vervolgde zijn muzikale opleiding in Leipzig, Duitsland. Daar koos hij naast piano ook orkestdirectie. In 2011 en terug in Nederland behaalde hij zijn Masterdiploma aan het Fontys Conservatorium bij Hans Eijsackers en richtte hij zijn eigen bedrijf op, als cultureel ondernemer en uitvoerend pianist. Ook was hij zakelijk leider van het Ricciotti Ensemble.

Als directeur van het Prinses Christina Concours zet Alexander zich in voor kinderen en jongeren die zich via de muziek willen ontwikkelen. Zo richtte hij de PCC Academy op om prijswinnaars te helpen met al die zaken die naast het bespelen van hun instrument óók heel belangrijk zijn. Verder zet hij zich in om via klassieke muziek verbinding in de samenleving te creëren.