Uitzending gemist
NTR

Avondconcert

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Avondconcert

Deze uitzending staat gepland voor 16 september 2020 van 20:00 tot 22:30 en is beschikbaar rond 23:00 uur.


Gepresenteerd door: Beitske de Jong

Concertserie MuziekHaven
Violist Niek Baar en pianist Ben Kim spelen live in de Muziekhaven in Zaandam. Op het programma staan vioolsonates van Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert en Robert Schumann. Niek Baar won tal van prijzen, waaronder de eerste prijs van het Oskar Back Vioolconcours in 2018. Op zijn 16e maakte hij zijn debuut als solist tijdens een concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sindsdien heeft hij met ongeveer alle Nederlandse orkesten gespeeld. Pianist Ben Kim is zijn vaste duopartner.

Het concert maakt deel uit van een door de NTR zelf geprogrammeerde serie in de MuziekHaven in Zaandam. In de serie komen veelal Nederlandse musici aan bod. De concerten zijn toegankelijk voor publiek. Meer informatie staat op de nieuwspagina van het Avondconcert.

Niek Baar, viool
Ben Kim, piano

Mozart - Vioolsonate nr.32 in Bes KV.454
Schubert - Vioolsonate nr.3 D.408
Schumann - Vioolsonate nr.2 op.121

rechtstreeks vanuit MuziekHaven, Zaandam

Beethoven en Schumann
Pianist Nicolas van Poucke geldt als een van de meest opvallende talenten van zijn generatie. Hij maakte op 13-jarige leeftijd zijn debuut in het Concertgebouw van Amsterdam en speelde wereldwijd in concertzalen. Op het programma staan de Waldsteinsonate van Ludwig van Beethoven en de Fantasiestücke op.12 van Robert Schumann. Dit najaar verschijnt het nieuwe album van Van Poucke met daarop naast de Fantasiestücke nog meer muziek van Schumann.

Nicolas van Poucke, piano

Beethoven - Pianosonate nr.21, op.53, "Waldstein"
Schumann - Fantasiestücke, op.12

Opname 9 augustus 2020, WestVest, Schiedam