Uitzending gemist

Avondconcert

NTR
  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Avondconcert

Deze uitzending staat gepland voor 30 september 2020 van 20:00 tot 22:30 en is beschikbaar rond 23:00 uur.


Gepresenteerd door: Beitske de Jong

Mahler
Volgens Reinbert de Leeuw is het muziek die de essentie raakt, Das Lied von der Erde. De bewerking voor kamerorkest die De Leeuw er zelf van maakte, nam hij in januari 2020 op met Het Collectief, niet lang voor zijn overlijden.

Het Collectief is een kamermuziekensemble met een vaste kern van vijf musici. Hun repertoire richt zich op de Tweede Weense School, van waaruit ze de grote 20e-eeuwse werken spelen, maar ook nieuwe stromingen verkennen. Het Collectief staat dit keer onder leiding van Gregor Mayrhofer met tenor Yves Saelens en alt Lucile Richardot.

Het collectief o.l.v. Gregor Mayrhofer
Yves Saelens, tenor
Lucile Richardot, alt

Mahler - Das Lied von der Erde (arr. Reinbert de Leeuw)

Opname van 11 september 2020, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

Mozart op hoorn en piano
Hoornist Rob van de Laar is sinds juni 2016 solohoornist bij het Mozarteum Orkest Salzburg. In 2017 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs. Naast zijn werk in orkestverband speelt hij graag kamermuziek.

Francesco Piemontesi staat bekend om zijn interpretaties van Mozart en vroegromantisch repertoire. Tegelijkertijd weet hij zich ook raad met repertoire uit de late 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Hij soleerde wereldwijd met orkesten en werkte met dirigenten als Vladimir Ashkenazy, Ton Koopman en Antonio Pappano.

Mozarteum Orkest
Rob van de Laar, hoorn
Francesco Piemontesi, piano

Mozart - Hoornconcert nr. 2
Mozart - Pianoconcert nr.26

Opname van 8 augustus 2020, Haus für Mozart, Salzburg