Uitzending gemist
NTR

Avondconcert

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Avondconcert

Deze uitzending staat gepland voor 27 september 2020 van 20:00 tot 23:00 en is beschikbaar rond 23:30 uur.


Gepresenteerd door: Beitske de Jong

Finale Dutch Classical Talent
De finale van Dutch Classical Talent had in mei al moeten plaatsvinden, maar ging door de lockdown tijdens de Coronacrisis toen niet door. Vandaag presenteren pianist Ramon van Engelenhoven, sopraan Elisabeth Hetherington en Duo Ebano (klarinet, piano) zich alsnog.

Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject van achttien maanden voor jong klassiek talent uit Nederland. De kandidaten zijn niet ouder dan 28 jaar en studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Na twee auditieronden doorlopen de finalisten een traject waarin ze zich persoonlijk en muzikaal kunnen ontwikkelen. In de finale presenteren de finalisten zich nog één keer aan het publiek waarna de DCT-Award en een publieksprijs worden uitgereikt.

Ramon van Engelenhoven, piano
Elisabeth Hetherington, sopraan
Duo Ebano, klarinet & piano

Opnamen ‘s middags gemaakt in de Hertz zaal van TivoliVredenburg, Utrecht

Rugby
Het Orchestre de la Suisse Romande speelt onder leiding van Lionel Bringuier muziek van Arthur Honegger, Robert Schumann en Rimsky-Korsakov. Scheherazade van Rimsky-Korsakov behoeft nauwelijks een introductie. Het is het populairste werk van de componist en komt wereldwijd regelmatig aan bod. Truls Mørk soleert in Schumanns Celloconcert op.129, een werk dat de componist zelf nooit uitgevoerd hoorde worden. Arthur Honegger schreef in 1928 een kort orkestwerk, Rugby, waarin hij het gevoel van een rugbywedstrijd oproept door plotselinge wendingen en dissonant samenspel.

Orchestre de la Suisse Romande
Lionel Bringuier, dirigent
Truls Mørk, cello

Arthur Honegger – Rugby
Robert Schumann – Celloconcert op.129
Nikolai Rimsky-Korsakov – Scheherazade op.35

Opname van 5 december 2019, Victoria Hall, Genève