Uitzending gemist
NTR

Avondconcert

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Avondconcert

Deze uitzending staat gepland voor 4 oktober 2020 van 20:00 tot 23:00 en is beschikbaar rond 23:30 uur.


Gepresenteerd door: Beitske de Jong & Wouter Pleijsier

Beethoven
Het Lucerne Festival opende dit jaar met een concert gewijd aan de grote jubilaris van dit jaar: Beethoven. Martha Argerich soleerde in zijn Eerste pianoconcert met het Lucerne Festival Orkest onder leiding van Herbert Blomstedt. Het pianoconcert stond al vele malen op het programma tijdens het festival; de eerste keer was op 11 augustus 1939 toen niemand minder dan Rachmaninov het speelde.
Naast het pianoconcert staat ook de Tweede symfonie van Beethoven op het programma. Ook dat werk gaat al lang mee in de geschiedenis van het festival: tijdens het oprichtingsconcert op 25 augustus 1938 dirigeerde Arturo Toscanini het. De laatste keer dat het tijdens het festival werd uitgevoerd was in 2009 onder leiding van Bernard Haitink.

Lucerne Festival Orchestra
Herbert Blomstedt, dirigent
Martha Argerich, piano

Ludwig van Beethoven - Pianoconcert nr.1
Ludwig van Beethoven - Symfonie nr.2

opname 14 augustus 2020, Luzern

Pianofestival
Het International Piano Festival van La Roque d'Anthéron geldt al 40 jaar als een exceptioneel podium voor pianisten en andere musici. Opkomende talenten spelen naast de grootste internationale sterren. Het festival vindt plaats in de openlucht in het park van Chateau de Florans. Sinds de eerste editie van het festival in 1981, speelden pianisten als Martha Argerich, Youri Egorov, Boris Berezovsky, Arcadi Volodos, Alexandre Tharaud en Hélène Grimaud op het bijzondere buitenpodium.

Nelson Goerner, piano
Modigliani Quartet
Yann Dubost, contrabas

Schubert - Pianokwintet in A, D.667, "Forellenkwintet"
Chopin - Pianoconcert nr.2 in f op.21

opname van 1 augustus 2020, La Roque d'Anthéron