Uitzending gemist
NTR

Avondconcert

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Avondconcert

Deze uitzending staat gepland voor 23 september 2020 van 20:00 tot 22:30 en is beschikbaar rond 23:00 uur.


Gepresenteerd door: Beitske de Jong

Live vanuit MuziekHaven
Violiste Sarah Kapustin en altviolist Roeland Jagers spelen live in MuziekHaven te Zaandam werken van Bach en Mozart, maar ook van de Nederlandse componist Joey Roukens. Kapustin en Jagers werkten als leden van het Rubens Kwartet veel samen met Roukens. Voor hun huwelijk ontvingen de twee zelfs een werk voor viool en altviool, speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd. Een paar jaar later kregen ze opnieuw een werk cadeau bij de geboorte van hun dochter.

Het concert maakt deel uit van een serie die NTR zelf programmeert in verschillende bijzondere locaties in het land. De concerten zijn toegankelijk voor publiek. Meer informatie staat op de nieuwspagina van het Avondconcert.

Sarah Kapustin, viool
Roeland Jagers, altviool

Werken van Johann Sebastian Bach, Josquin des Prez, Orlando di Lasso, Bohuslav Martinů, Wolfgang Amadeus Mozart en Joey Roukens.

Rechtstreeks vanuit MuziekHaven, Zaandam

Musica Sacra 2020
Een opname uit de Sint Servaasbasiliek in Maastricht. Vox Luminis brengt werken van Cristóbal Morales en Tomás Luís de Victoria, twee grote Spaanse componisten uit de 16e eeuw die in Rome werkzaam waren. Op het programma twee keer een Dodenofficie, van beide componisten één. Morales weeft vier stemmen samen, terwijl dat van De Victoria zesstemmig is.

Het is de eerste keer dat het gerenommeerde ensemble Vox Luminis te horen is op Musica Sacra.

Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier

Cristóbal Morales - Delen uit het Officium defunctorum a 4
Tomás Luís de Victoria - Officium defunctorum a 6

Opname van 19 september 2020, Sint Servaasbasiliek Maastricht