Zo mooi is klassiek

Zo mooi is klassiek

NPO Radio 4 presenteert het Zomeravondconcert

Met NPO Radio 4 haal je de concertzaal in huis! Van 1 juli tot en met 4 september hoor je op NPO Radio 4 iedere avond de mooiste opnames van internationale muziekfestivals. Neem plaats in je hangmat en laat je meevoeren naar festivals zoals BBC Proms, Bayreuther Festspiele, Delft Chamber Music Festival, Orlando Festival, Salzburg Festival, Festival Oude Muziek en meer…

Bekijk het blokkenschema

📅 Zaterdag 20 augustus: Prinsengrachtconcert

Tijdens deze 40e editie schittert de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt als hoofdgast van dit jubileumconcert. De presentatie is in handen van mezzosopraan Maria Fiselier.

ZIEN: het Prinsengrachtconcert in 1984 ⤵️

AVROTROS Vrijdagconcert

AVROTROS Vrijdagconcert

In het AVROTROS Vrijdagconcert hoor je wekelijks live de mooiste concerten door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en gastensembles.

NTR ZaterdagMatinee

NTR ZaterdagMatinee

De mooiste zaterdagmiddagen van het jaar: dat is de NTR ZaterdagMatinee.

Het Zondagochtend Concert

Het Zondagochtend Concert

Het Zondagochtend Concert is een serie concerten met toegankelijke muziek

Het Zomeravondconcert

Het Zomeravondconcert

Van 1 juli t/m 4 september hoor je elke avond de mooiste opnames van concertpodia in binnen- en buitenland in het Zomeravondconcert.

Verkiezing favoriete Buitenkunstwerk van Nederland

Wat is het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte? Nederland staat er vol mee: beelden, street art, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunst. Na het enorme succes van vorig jaar gaat De Ochtend van 4 (KRO-NCRV) weer op zoek naar het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte. Deze keer in samenwerking met televisieprogramma Binnenste Buiten. Zo’n 200.000 mensen stemden de vorige editie op Broden en Vissen van de Zeeuwse kunstenaar Johnny Beerens. Wie wordt de opvolger?

Tot en met 19 augustus is iedere dag om 08:45 uur een aanbeveling van een luisteraar te horen met bijpassende klassieke muziek. Op zondag 28 augustus wordt bekend wat het favoriete buitenkunstwerk van Nederland is.

Home Buitenkunstverkiezing

foto: museumbreskens.nl

foto: ANP

Klik op de afbeelding om direct naar de podcast te gaan

NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50

Krijg je geen genoeg van de Filmmuziek Top 50? Luister de playlist terug via Spotify of kom meer te weten over filmmuziek met de podcast Nieuwe Filmmuziek op 4 en de bonusaflevering van Alle wegen leiden naar Morricone.

Beluister de Spotify-lijst

Luister naar Alle wegen leiden naar Morricone

Alle wegen leiden naar Morricone

Alle wegen leiden naar Morricone

Het pad van Pärt (NTR)

In deze podcast volgt radio- en podcastmaker Hans Smit het bospad naar het Pärt-centre in Laulasmaa, Estland. Een haast meditatieve wandeling naar een plek die gewijd is aan het leven en werk van een van de belangrijkste componisten van onze tijd: Arvo Pärt.

Luister naar Het pad van Pärt

Het pad van Pärt

Het pad van Pärt

De Stem (EO)

In het tweede seizoen van De Stem pakken we onze koffers en reizen we de wereld over. Gerja Wolf gaat langs verschillende muziekstijlen, van Brazilië tot Ethiopië. Het gaat over de ziel en de techniek van de muziek en natuurlijk over het enige levende instrument op aarde - de stem. Ga je mee?

Luister naar De Stem

De Stem

De Stem