Mozartweek

Mozartweek

Mozartweek

Wolfgang Amadeus Mozart is een van de grootste componisten uit de muziekgeschiedenis. Hij is vaak de eerste componist die bij je opkomt als je aan klassieke muziek denkt. Zijn geniale en sublieme muziek raakt je recht in het hart. Maar hij was ook een fascinerende persoon, grappig en excentriek, over wie je zo veel interessants te weten kunt komen.

Genoeg redenen voor een Mozartweek op NPO Radio 4. Van 10 tot en met 14 juni 2019 kon je volop van Mozarts prachtige muziek genieten, met als hoogtepunt een Mozart Top 50.

Op deze Mozartpagina kun je volop nagenieten en van alles te weten komen over de beroemde componist met interessante verhalen, grappige feitjes, inspirerende video's, leuke quizzen en natuurlijk veel muziek.

Bekijk de Mozart Top 50

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mozarts Requiem in de NTR ZaterdagMatinee

Requiems vormen een geliefd onderdeel van het concertrepertoire. Dirigent Giulio Prandi, zo langzamerhand een vaste gast in de NTR ZaterdagMatinee, brengt er twee: dat van Mozart en van zijn voorloper Niccolò Jommelli.

Het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart is omgeven door mysteries. Er was een geheimzinnige opdrachtgever die anoniem wilde blijven. En Mozart overleed terwijl hij nog volop bezig was met deze dodenmismuziek. Zijn meesterwerk bleef onvoltooid achter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.