Edo de Waart

Edo de Waart

Edo de Waart

Dirigent Edo de Waart viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. In zijn omvangrijke carrière trok hij de continenten over als orkestbouwer. Maar zijn gloriejaren beleefde De Waart - naar eigen zeggen - bij het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum. Op vrijdag 30 april is hij terug bij zijn geliefde Radio Filharmonisch Orkest waar hij inmiddels tot ere-dirigent is benoemd. Ter ere van de tachtigste verjaardag dirigeert hij een volle avond met een van zijn grote favorieten, Johannes Brahms.

Edo de Waart is chef-dirigent geweest van het Nederlands Blazers Ensemble, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, en vele andere gezelschappen in binnen- en buitenland. Maar hij is bij uitstek dé Nederlandse dirigent die chef is, en is geweest van Amerikaanse orkesten. Sinds het seizoen 2019/2020 is hij chef in San Diego.

Videoportret over Edo de Waart

Podcast: Edo de Waart

Hans Haffmans op bezoek bij dirigent Edo de Waart in Madison, Wisconsin. De Waart is chef-dirigent geweest van het Nederlands Blazers Ensemble, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, en vele andere gezelschappen in binnen- en buitenland. Maar hij is bij uitstek dé Nederlandse dirigent die chef is, en is geweest van Amerikaanse orkesten. Sinds het seizoen 2019/2020 is hij chef in San Diego.
Podcast Edo de Waart

Podcast Edo de Waart