Bevrijding op NPO Klassiek

Bevrijding op NPO Klassiek

Door middel van podcasts, achtergrondartikelen en het Virtueel Bevrijdingskoor staan we uitgebreid stil bij de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

  • Beluister de podcastserie Muziek tot Leven, waarin de aangrijpende verhalen van vervolgde en vermoorde musici worden verteld.

  • Het meezingproject Zing mee: De Nieuwe Wereld, biedt amateurzangers de kans om mee te zingen met de Negende Symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld' van Antonín Dvořák: muziek die in Japanse interneringskampen heeft geklonken.

  • Dankzij het Virtueel Bevrijdingskoor konden ook zangers die thuis in quarantaine zaten met elkaar een groot bevrijdingskoor vormen. Het resultaat:

Zing het Largo uit Dvořáks Negende symfonie

Leer het Largo uit Antonín Dvořáks Negende symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld' zingen. Het arrangement van Dvořáks Largo is gemaakt door Wijnand van Klaveren, gebaseerd op de versie die Margaret Dryburgh en Norah Chambers tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten. Alle partijen zijn ingezongen door het Groot Omroepkoor o.l.v. Klaas-Jan de Groot.
Zing mee: De Nieuwe Wereld

Zing mee: De Nieuwe Wereld

Zing mee: De Nieuwe Wereld - door het Virtueel Bevrijdingskoor

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.