Beethovenweek

Beethovenweek

Beethovenweek

Ludwig van Beethoven: een geniale componist die je 250 jaar na zijn geboorte nog altijd versteld doet staan met zijn muziek. Of het nu de beroemde openingsnoten van de Vijfde symfonie zijn of de melancholieke pianoklanken van de Mondscheinsonate, de muziek van Beethoven blijft je verrassen en raken. Niet voor niets is 2020 uitgeroepen tot Beethovenjaar.

Op 17 december 1770 werd Beethoven gedoopt. NPO Radio 4 staat daarom van 12 tot met 18 december, precies 250 jaar later, stil bij die bijzondere gebeurtenis. Beethoven staat een week lang centraal in de radioprogramma’s van de NTR. Bovendien verschijnen er een paar gloednieuwe podcasts én een documentaire over Beethovens jaren in Bonn.

In 2020 vierden we Beethovens 250 geboortejaar met een Beethovenweek op NPO Radio 4. Van 15 tot en met 19 juni hoorde je het beste van Beethoven, met als hoogtepunt de Beethoven Top 30.

Op deze speciale Beethovenpagina kun je alles over Beethoven ontdekken: speel zélf mee met zijn muziek en lees en luister van alles over Beethoven in achtergrondartikelen en podcasts.

Bekijk hier de Beethoven Top 30

Speel mee met Symfonie nr.7 van Beethoven

Documentaire: Beethoven in Bonn

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speel mee met Beethoven

Of je nou zingt in een koor, piano speelt, of een strijk- of blaasinstrument bespeelt, ook jij kunt meedoen met de Zevende symfonie van Ludwig van Beethoven!
Speel mee met Beethoven

Speel mee met Beethoven