Speel mee met Klassiek is het nieuwe platform van NPO Radio 4 om amateurmusici thuis plezier aan muziek te laten beleven. Onder begeleiding van professionele musici kunnen jij thuis op je eigen tempo een klassiek stuk instuderen.

Wij bieden amateurmusici alles aan om het stuk onder de knie te krijgen. Van elk nieuw muziekstuk in het project Speel mee met Klassiek krijg je onder andere een perfecte meespeelopname uitgevoerd door professionele musici uit het Radio Filharmonisch Orkest. Je kunt thuis met behulp van de aanwijzingen van de dirigent zelf meespelen. Voor het gemak kunnen de noten die gespeeld moeten worden eenvoudig meegelezen worden in de video.

Daarnaast kun je de bladmuziek downloaden én kun je hier terecht voor verschillende uitlegvideo's met tips & tricks van professionals. De musici die je meenemen door het stuk zijn vaak verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Ook de presentatoren van NPO Radio 4 zijn betrokken bij Speel mee met Klassiek. Met inspirerende verhalen brengen zij de muziekstukken tot leven. Het meespelen wordt nog leuker en je leert de muziek zo echt kennen.

In deze eerste editie van Speel mee met Klassiek staat 'Summertime' van George Gershwin centraal. Een perfect stuk voor de zomer om mee te spelen of mee te zingen!

MIS NIETS

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

E-mailadres:   

LEES & BEKIJK OOK

MIS NIETS

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

E-mailadres:   

KOM IN CONTACT MET ANDERE MUSICI

Wil jij in contact komen met andere musici en wil je op de hoogte blijven van alle handige speeltips? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je speeltips delen of je vragen stellen aan andere musici zodat jullie elkaar verder kunnen helpen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

HELP ONS

Wij zijn van plan in de toekomst ook andere stukken en andere instrumentgroepen aan te bieden, maar daarvoor hebben we jouw input nodig! Je zou ons een heel groot plezier doen om ons een paar minuten van je tijd te geven.

Ja, ik help graag en vul de enquête in