Presentator

Beitske de Jong

  1. Presentatorenchevron right
  2. Beitske de Jong

Beitske de Jong werkt als freelance presentator, verslaggever, interviewer en redacteur voor verschillende radio- en televisieprogramma’s en culturele instellingen. Als presentator maakt ze momenteel deel uit van het vaste team van het NTR Avondconcert op NPO Radio 4. Eerder was ze op deze zender te horen in het ochtendprogramma Voor de Dag.

De afgelopen jaren maakte Beitske talloze radioreportages (onder meer voor het VPRO programma Nooit meer slapen op NPO Radio 1 en voor het Wonderfeel Festival op NPO Radio 4). In 2019 maakte ze in opdracht van De Nationale Opera de podcastserie 'Karlheinz', over Karlheinz Stockhausen. Ook was ze actief als redacteur bij diverse kunst- en cultuurprogramma’s van de NTR (Podium, Cultura24 en KunststofTV). Als videoreporter is ze het vaste gezicht van de Cello Biënnale Amsterdam. Bij de lokale radio in Amsterdam presenteerde Beitske jarenlang een kunst- en cultuurprogramma.

Beitske deed de propedeuse Cello aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en haalde daarnaast aan de Rijksuniversiteit Groningen de bachelor Kunsten, Cultuur en Media en de master Radio- en Televisiejournalistiek. Haar documentaire Jonge musici in mineur voor NPO Radio 1 werd genomineerd voor de RVU Radioprijs 2010.